Bouw zorgsite Nieuwkerken gestart

Terug naar overzicht

Aan Turkyen in Nieuwkerken zijn de grondwerken gestart voor de bouw van een grote nieuwe zorgsite rond het huidige woonzorgcentrum Populierenhof. “De nieuwe zorgsite heeft heel wat te bieden voor jong en ouder. Er komen een woonzorgcentrum met maar liefst 120 kamers, een dienstencentrum, een dagverzorgingscentrum en 30 eigentijdse flats van Zorgpunt Waasland en een buitenschoolse kinderopvang van de stad Sint-Niklaas voor 75 kinderen, legt Maxime Callaert, voorzitter van Zorgpunt Waasland, uit.

De 97-jarige bewoonster Eveline Uyttenhouwen kreeg de eer om samen met burgemeester Lieven Dehandschutter van de stad Sint-Niklaas, voorzitter Maxime Callaert van Zorgpunt Waasland en afgevaardigd bestuurder Herman Bernaerts van bouwfirma Ibens-M4 architecten symbolisch de eerste steen te plaatsen. Tot eind oktober loopt er wel nog archeologisch onderzoek naar restanten uit de laat-Romeinse tijd.

De bewoners van woonzorgcentrum Populierenhof kunnen in het huidige gebouw blijven wonen want het project wordt in één fase gebouwd rond het huidige Populierenhof. Ten laatste tegen de lente van 2022 zal de nieuwe zorgsite instapklaar zijn. Nadien gaat Populierenhof tegen de vlakte en start de omgevingsaanleg. Dagverzorgingscentrum De Sprankel, nu nog gehuisvest in de Hospitaalstraat verhuist mee naar de nieuwe zorgsite.

 Bekijk hier de reportage op tv Oost.

Bijlagen