Coronavirus: update

Terug naar overzicht

Update zondag 10 mei

 • Beperkt bezoek toegelaten in onze serviceflat: vanaf zondag 10 mei mogen bewoners van een serviceflat/ouderenwoning ook maximaal 4 personen ontvangen. Of je mag zelf bij diezelfde 4 personen langsgaan.Bij voorkeur kies je voor personen die onder hetzelfde dak wonen. Opgelet: het gaat steeds om dezelfde 4 personen met wie je contact hebt.

  Lees meer in onze brief aan de bewoners van de serviceflat/ouderenwoningen
 • Vanaf de week van 18 mei: beperkt bezoek toegelaten in onze woonzorgcentra

  We bereiden ons volop voor om vanaf de week van 18 mei beperkt bezoek toe te laten in onze woonzorgcentra. Hier kan je al in grote lijnen lezen hoe onze bezoekregeling er zal uitzien. In de week van 11 mei ontvangen bewoners/familie de concrete afspraken per woonzorgcentrum.

  Lees meer in de brief aan de bewoners/familie van onze  woonzorgcentra
 • Breng- en ophaalmomenten was: 
  Wijziging WZC De Notelaar: dinsdag tot 18 uur. Zie hier het overzicht.

Update woensdag 29 april

De Vlaamse overheid verlengt de sluiting van de dienstencentra en de dagverzorgingscentra om de verspreiding van het coronavirus tegen te houden:

 • Dienstencentra: onze dienstencentra 't Lammeken, Den Aftrap,  De Schutterij, De Beuken en Houtmere blijven voorlopig gesloten tot en met zondag 7 juni 2020.
 • Dagverzorgingscentra: Onze dagverzorgingscentra De Sprankel, De Sloester en De Waterlelie blijven voorlopig gesloten tot en met zondag 17 mei 2020.
 • Heb je nood aan thuiszorg of extra ondersteuning als mantelzorger of familielid die thuis een naaste verzorgt, dan kan je vrijblijvend contact nemen met onze thuiszorg:
  - Sint-Niklaas: thuiszorgcentrum 't Punt, tel. 03 778 55 55 of west@zpw.be
  - Beveren, Kruibeke en Zwijndrecht: tel. 03 750 92 22 of oost@zpw.be
 • Thuiszorgcentrum 't Punt, Postpunt en oplading budgetmeter: enkel open in de voormiddag tot en met 7 juni

  Thuiszorgcentrum 't Punt, het postpunt en het oplaadpunt budgetmeter (Fluvius) zijn enkel open in de voormiddag van maandag-vrijdag van 9-12.30 uur en dit voorlopig tot en met zondag  7 juni. De medewerkers van 't Punt blijven voor jou aan het werk en 't Punt blijft ook in de namiddag telefonisch bereikbaar voor vragen rond thuiszorg op 03 778 55 55, west@zpw.be. 

Update donderdag 16 april

 • Nog geen bezoek toegelaten in onze woonzorgcentra/home De Bron

Gisteren maakte de Nationale Veiligheidsraad bekend dat één bezoeker per bewoner zou toegelaten zijn in het woonzorgcentrum/home voor mensen met een beperking.

Wij begrijpen dat u niets liever wil dan uw dierbare familielid opnieuw bezoeken. Ook de bewoners kijken uit naar bezoek, maar momenteel kunnen wij helaas nog geen bezoek toelaten.

Lees meer info in de mededeling van de directie.

 • Breng- en ophaalmomenten was: bekijk ze hier.

  • Wijziging breng- en ophaalmomenten was/droge voeding in WZC Populierenhof: dinsdag 10 tot 12 uur en donderdag van 15.30 tot 17.30 uur
 • Dagverzorgingscentra en dienstencentra: sluiting verlengd tot ten minste 3 mei

Onze dagverzorgingscentra De Sprankel (Sint-Niklaas), De Sloester (Beveren) en De Waterlelie (Kruibeke) blijven gesloten voorlopig al tot en met zondag 3 mei. Ook onze dienstencentra kunen de deuren nog niet openen.

Heb je als mantelzorger/familielid vragen rond de thuisopvang/thuiszorg, dan kan u bellen naar onze thuiszorgdiensten: 't Punt (Sint-Niklaas), tel. 03 778 55 55 of voor Beveren, Kruibeke, Zwijndrecht, tel. 03 750 92 92.

 • Thuiszorgcentrum 't Punt, Postpunt en oplading budgetmeter: enkel open in de voormiddag tot en met 3 mei

  Thuiszorgcentrum 't Punt, het postpunt en het oplaadpunt budgetmeter (Fluvius) zijn enkel open in de voormiddag van maandag-vrijdag van 9-12.30 uur en dit voorlopig tot en met zondag  3 mei.

  In de namiddag blijft 't Punt telefonisch bereikbaar voor vragen rond thuiszorg op 03 778 55 55, west@zpw.be. 
 • Zitdagen pensioendiensten in 't Punt in Sint-Niklaas gaan tijdelijk niet door. 
  De pensioendiensten laten weten dat tot nader order alle zitdagen geannuleerd zijn. 

Update woensdag 15 april 

 • Wijziging breng- en ophaalmomenten was/droge voeding in WZC Populierenhof: dinsdag 10 tot 12 uur en donderdag van 15.30 tot 17.30 uur
 • Raamcontacten in WZC Populierenhof: 

  Op dinsdag kunnen wij bewoners naar beneden brengen voor een telefoongesprek aan het raam. Op donderdag is dat enkel mogelijk tussen 15.30 uur en 16 uur.

Update vrijdag 27 maart

 • Breng- en ophaalmomenten woonzorgcentra:bekijk ze hier
 • ! Strengere maatregelen om was te brengen/op te halen en hoe u de was doet en verpakt:hoe omgaan met de was van de bewoner

  Wij vragen u eventueel enkel nog droge voeding mee te brengen voor de bewoner. 
  Tekeningen, kaartjes zijn nog steeds van harte welkom. Stop ze in de brievenbus van het woonzorgcentrum.
 • Thuiszorgcentrum 't Punt,het postpunt, het oplaadpunt budgetmeter (Fluvius) zijn enkel open in de voormiddag van maandag-vrijdag van 9-12.30 uur en dit voorlopig tot en met vrijdag 17 april. In de namiddag blijft 't Punt telefonisch bereikbaar voor vragen rond thuiszorg op 03 778 55 55, west@zpw.be. 

 • Pensioenpunt in 't Punt: de zitdag van 8 april is geannuleerd.

  De eerst volgende zitdag gaat onder voorbehoud door tot tegenbericht van FOD Pensioenen: 22 april 2020.

Update vr 20 maart

 • Dienstencentra gesloten t/m 19 april: om de verdere verspreiding van het corona-virus in te perken, laat de Vlaamse overheid ons weten dat alle dienstencentra gesloten blijven en dit voorlopig t/m 19 april. Alle activiteiten en de middaglunch gaan dus niet door tot en met 19 april. 
 • Breng- en ophaalmomenten woonzorgcentra: 
Voor de gezondheid en veiligheid van onze bewoners, vragen wij u hierbij om geen bederfbare etenswaren meer mee te brengen als u de was/post komt afhalen/brengen.

De gebrachte spullen gaan 8 uur in quarantaine vooraleer we ze behandelen of overhandigen aan onze bewoners.

Update do 19 maart

 • Thuiszorgcentrum 't Punt en het postpunt in de Lamstraat in Sint-Niklaas wijzigen tijdelijk hun openingsuren vanaf vrijdagmiddag 20 maart voorlopig tot en met vrijdag 3 april:

  Openingsuren 't Punt en Postpunt: van maandag-vrijdag van 9-12.30 uur 

  Bij een afspraak in 't Punt in de namiddag: graag aanbellen.

  Voor aanvragen, wijzigingen en opvolging van uw dossier blijven wij telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur op 03 778 55 55, west@zpw.be of via de rechtstreekse telefoonnummers van uw contactpersoon bij ons.  Bij hoogdringendheid kan een persoonlijke afspraak of huisbezoek plaatsvinden.
 • Breng- en ophaalmomenten was: 
  Wij passen onze breng- en ophaalmomenten aan omdat de gebrachte spullen 8 uur in quarantaine gaan vooraleer we ze behandelen of overhandigen aan onze bewoners. Gelieve geen etenswaren mee te brengen!
  Check daarom eerst de breng- en ophaalmomenten hier.

Update woe 18 maart

! De breng- en afhaalmomenten in WZC Wissekerke en WZC Briels zijn gewijzigd. 

Deze op- en afhaalmomenten voor was blijven mogelijk ook met de nieuwe beperkte verplaatsingsmaatregelen. Als je was komt brengen/ophalen kan je ook altijd attentie/kaartje brengen. 

Je speciaal verplaatsen om een attentie te brengen mag niet met de nieuwe overheidsmaatregelen want dit gaat niet om een essentiële verplaatsing. Als je in de buurt woont en gaat wandelen in de buurt van onze woonzorgcentra, kan je natuurlijk ook nog iets afgeven.

 • Thuiszorg en sociale dienst woonzorg Beveren, Kruibeke en Zwijndrecht:
  Voor aanvragen, wijzigingen en opvolging van uw dossier zijn wij telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur op 03 750 92 92 of via de rechtstreekse telefoonnummers van uw contactpersoon bij ons.  Bij hoogdringendheid kan een persoonlijke afspraak of huisbezoek plaatsvinden.

  Alle zitdagen en spreekuren in Kruibeke en Zwijndrecht zijn tot nadere datum geannuleerd.
 • Thuiszorgcentrum 't Punt in Sint-Niklaas: is open van maandag-vrijdag van 9-12.30 uur en van 13-16 uur, tel. 03 778 55 55 of west@zpw.be.  

  Onze spreekuren in de deelgemeenten zijn tot nadere datum geannuleerd.
 • Onze administratieve diensten op de hoofdzetel in Beveren blijven via e-mail en telefonisch bereikbaar. Ook ons alg. nummer 03 750 92 22 blijft bemand. 

Update vrijdag 13 maart

 • De onthaalbalies van onze woonzorgcentra zijn uitzonderlijk bemand op zaterdag 14 maart van 9.30-17 uur én op zondag 15 maart van 13-17 uur om op vragen van eventuele bezoekers te antwoorden en bezoekers toe te laten iets af te geven voor de bewoner. Zij zijn ook telefonisch bereikbaar.

  Onze deuren zijn gesloten. Gelieve aan te bellen. De toegang blijft beperkt tot het sas van het onthaal. 
 • Breng- en ophaalmomenten was. 

  Ook de komende weken hebben we specifieke breng- en afhaalmomenten voor het ophalen en afhalen van de was, iets af te geven, post op te halen,... : Bekijk hier deze breng- en ophaalmomenten.

 • Nog vragen: bekijk ook de antwoorden op veelgestelde vragen rond de gesloten deuren in onze woonzorgcentra,... 
 • Onze dagverzorgingscentra zijn vanaf maandag ook gesloten. Voor de bewoners hebben onze thuiszorgdiensten een oplossing gezocht in overleg met de gasten en hun familie.

Update Coronavirus donderdag 12 maart

 • De Vlaamse woonzorgcentra moeten de deuren verplicht sluiten voor alle bezoekers sinds donderdag 12 maart 2020 tot zondag 19 april 2020. Bezoek van naaste familieleden is dus ook niet toegelaten. 

  Toegang is enkel mogelijk voor medewerkers, externe (para)medische hulpverleners (artsen, kinesitherapeuten, apotheker, pedicure, kapper,…) stagiairs die ons ondersteunen in onze zorgtaken. Ook vrijwilligers door onze directie aangeduid om ons te ondersteunen in deze uitzonderlijke toestand, krijgen toegang. 

  Vrijdag 13-3 communiceren we per woonzorgcentrum de data waarop familie aan het onthaal terecht kan om de was af te halen/te brengen, post op te halen, een briefje, een geschenkje of andere benodigdheden... kan brengen.  

  Onze medewerkers bijgestaan door (externe) paramedici omringen uw familielid met de beste zorgen. Onze animatoren zorgen voor info op maat van onze bewoners en aangepaste activiteiten.   

  Uitzondering: in palliatieve situaties is bezoek van naaste familieleden toegelaten in overleg met de dagelijks verantwoordelijke. 

  In de mededeling vindt de familie een antwoord op enkele vragen die natuurlijk leven. Vrijdag 13-3 publiceren we ook een lijst met antwoord op veel gestelde vragen.

  Mededeling aan familie en bezoekers van onze woonzorgcentra 

  Blijf ons ook volgen op www.facebook.com/zorgpuntwaasland.

Update 11 maart 2020 

De Vlaamse overheid legt de woonzorgcentra en de dienstencentra vanaf donderdag 12 maart strengere maatregelen op om een verdere verspreiding van het coronavirus in te perken en om de bewoners en gebruikers te beschermen. De maatregelen gelden voorlopig tot en met maandag 13 april.

Bijlagen