Dag van de buren vrijdag 26 mei

Terug naar overzicht

Op een bankje gezellig bijpraten met de buren. Een vriendelijke groet naar al wie passeert. Vroeger zag je dat vaak. Vandaag blijft het bij heel wat mensen bij een goeiedag of kennen we enkel onze naaste buren.

De internationale dag van de buren op vrijdag 26 mei is een ideaal moment om bij elkaar te komen en je buren wat beter te leren kennen. De dienstencentra van Zorgpunt Waasland trekken ook dit jaar de buurt in rond het dienstencentrum en brengen buren samen rond de ijskar. Gezellig met elkaar genieten van een heerlijk ijsje en een praatje slaan. Zalig toch!

Buren die elkaar beter kennen, gaan er ook sneller zijn voor elkaar als dat nodig is. Daar willen we met onze dienstencentra maar al te graag toe bijdragen met een ijsje.  Zo bouwen we samen aan een zorgzame buurt en dat is waar het de dienstencentra om te doen is. 

In Sint-Niklaas kan je in de voortuin van De Klokke niet alleen genieten van een ijsje. Het project Burenhulp Baenslandwijk koppelt er voor de Dag van de Buren ook nog een afterworkdrink met gratis mocktail en andere drankjes tegen democratische prijzen, hotdogs een garageverkoop in de Gorinchem- en Abingdonstraat aan van 16 tot 19 uur.  Dit alles in samenwerking met het welzijnshuis, De Klokke,  dienstencentrum Den Aftrap, Welzijnsschakels en de geloofsgemeenschap Tereken. Bij slecht weer in de patio van het welzijnshuis. 

Daarnaast willen de dienstencentra een goede buur zijn waar iedereen welkom is voor een gezellige babbel of één van onze vele initiatieven.

Nog dit: bij slecht weer zijn de buren rond het dienstencentrum welkom in het dienstencentrum zelf.

Neem een buur bij de arm en kom langs op vrijdag 26 mei:

Beveren

Centrum

13-13:50 uur: Herdenkingsmonument tussen de Peperstraat en de Stationsstraat
14- 15 uur: Bankje in de buurt van Hertog V. Arenberglaan 5
15-17 uur in de buurt van Gerard Walschaplaan nr. 61 (ingang groene zone met speeltuin)

Haasdonk

15-17 uur: Pastoor Verwilghenplein 25b

Vrasene

13.30 uur: Smishoek 
14.30 uur: Kerkplein
15.30 uur: hoek Cauwenstraat/Nieuwe Baan


Sint-Niklaas

Centrum

16-17 uur:  een gratis ijsje aangeboden door Burenhulp Baensland in de voortuin van De Klokke in de Abingdonstraat met verder nog: van 17-19 uur gratis mocktail, springkasteel Zorgpunt Waasland, drankjes en hotdogs aan democratische prijzen en garageverkoop in de Gorinchem- en Abingdonstraat

Een initiatief van ldc Den Aftrap, vzw De Klokke, Welzijnshuis en de stad Sint-Niklaas, Welzijnsschakels, geloofsgemeenschap Tereken

14-17 uur: in de tuin van LDC ‘t Lammeken, Lamstraat 23

Nieuwkerken

van 14-17 uur aan het Dorpsplein Ten Bos 

Sinaai

13.30-15 uur: Beukenlaan ter hoogte van huisnr. 46
15-16.30 uur: Hemelsbreedte ter hoogte van huisnr. 75

Zwijndrecht

Van 14-16 uur: buurtpleintje aan het kruispunt van de C. Van Goeystraat en de JB Tassijnstraat 
In samenwerking met wijkcentrum Zewopa