Dienstencentrum Den Dissel is open

Terug naar overzicht

Nieuwkerken-Waas heeft nu ook een eigen dienstencentrum op de site Populierenhof.  ‘Den Dissel’ want zo heet het nieuwe dienstencentrum, sluit deze week zijn openingsweek af op vrijdagnamiddag 19 november om 14 uur met de voorstelling ‘Ondeugend ouder worden’ van dj Zaki, de welgekende radio- en televisiepresentator van weleer, intussen al in de zeventig, maar nog altijd een spring-in-’t-veld.

Intussen kwamen al meer dan 200 buurtbewoners langs om kennis te maken met hun nieuwe dienstencentrum en wat het allemaal te bieden heeft. Dat kan helemaal covid-proof op vertoon van de covidpas, een mondmasker en met een drankje natuurlijk. De buurtbewoners konden er hun legoblokje inwisselen dat op hun deurhanger kleefde en zo samen symbolisch bouwen aan het dienstencentrum in hun buur. Wie langskwam, kan aan een Rad van Fortuin draaien en een drankje of een lunch winnen. 

Met de komst van Den Dissel in Nieuwkerken telt Sint-Niklaas nu vier volwaardige dienstencentra en één antennepunt, allemaal uitgebaat door de openbare zorgvereniging Zorgpunt Waasland. Den Dissel mikt vooral op inwoners uit het noordelijke deel van de stad.

Jim Goeman, centrumleider Den Dissel:” In Den Dissel is iedereen welkom, jong en minder jong voor een drankje en een babbel in onze ontmoetingsruimte. Vanaf 1 december kan je er ‘s middags komen lunchen of een leerrijke, ontspannende activiteit meepikken. Wist je dat je ook in ons dienstencentrum een bad kan komen nemen of je was doen en drogen? Of een afhaalmaaltijd komen ophalen? Zo ondersteunen we buurtbewoners.

Maar Den Dissel wil veel meer zijn dan een leuke ontmoetingsplaats.

Den Dissel wil graag van Nieuwkerken een warme en zorgzame buurt maken en daarvoor hebben ze ook jou nodig. Iedereen die dat wil, kan voor anderen iets betekenen. Wat, dat kan je ontdekken op dinsdagnamiddag 7 december op onze talentenjacht. Inschrijven kan op 03 780 57 06

Meer info: https://zorgpuntwaasland.be/vind-je-verblijf/l/den-dissel-nieuwkerken/

Den Dissel, Turkyen 4/0003 Nieuwkerken

Momenteel enkel bereikbaar via 03 778 55 55 (later via 03 780 57 06), dienstencentrum.west@zpw.be

Openingsuren cafetaria: woe-, za- en zonamiddag van 13.30-17.30 uur

Warme lunch vanaf 1 december van ma-vrij om 12 uur (ook op feestdagen die in de week vallen): reservatie 1 dag vooraf.