Elke werkdag middagmaal in Haasdonk en Vrasene

Terug naar overzicht

De nieuwe dienstencentra hebben hun start niet gemist. Steeds meer dorpsbewoners vinden de weg naar dienstencentra De Rui in Haasdonk en Den Birkenblok in Vrasene voor het middagrestaurant. “Sommige dagen waren de dienstencentra volzet en moesten we zelfs mensen teleurstellen. Daarom breiden we onze openingsuren uit en kan je nu elke werkdag van maandag tot vrijdag komen genieten van het driegangenmenu. Vanaf nu is er ook een frietjesdag in Vrasene naast vrijdag visdag.

Tot nu kon je in dienstencentrum De Rui in Haasdonk enkel op dinsdag en donderdag komen eten en in Den Birkenblok in Vrasene driemaal, op maandag, woensdag en vrijdag. Meer was momenteel niet mogelijk met het beschikbare personeel dat trouwens ook elkaars back-up was.

Maar er komen steeds meer eters over de vloer. Gemiddeld heeft elk dienstencentrum zo’n 17 eters. Haasdonk, dat zijn eerste maaltijden serveerde op 6 september, kreeg al 411 eters. Vrasene zit met 398 middaglunches ook in de lift.

“De laatste tijd zien we de vraag stijgen en komen er ook al mensen vanuit Verrebroek eten. De vaste klanten kijken uit naar de nieuwe frietjesdag op donderdag”, zegt Sofie Lievens, centrumleider van dienstencentrum Den Birkenblok in Vrasene.

“Vanuit de buurt kwam de vraag om meer open te zijn”, duidt Leen Van de Wiele, hoofdmaatschappelijk assistent buurt- en mantelzorg. “Omdat beide restaurants goed draaien, heeft het Zorgpunt Waasland een derde medewerker aangeworven zodat we nu een ploeg van drie medewerkers hebben. Zo kunnen we vijf dagen open zijn en is de continuïteit ook gegarandeerd op beide locaties bij vakantie of ziekte van een medewerker.”  

“Hier komen lunchen is echt een sociaal gebeuren”, geven Justine De Vriendt en Sofie Lievens, centrumleiders nog mee.

Het leuke eraan is dat mensen hier ook samen aan één tafel kunnen lunchen. “We hebben één grote tafel waar tien mensen spontaan samen gaan zitten.  Wanneer iemand nieuw toekomt, nodigen ze die persoon steevast uit om bij hen aan te sluiten. Mensen helpen elkaar ook met opdienen, afruimen.”

A la carte eten is niet mogelijk, maar met elke dag een ander menu is er voldoende afwisseling.

OPENINGSUREN MIDDAGLUNCH IN DIENSTENCENTRA DE RUI EN DEN BIRKENBLOK

Ma-Vr tussen 12 en 13 uur. Gesloten op feestdagen die in de week vallen.

Driegangenlunch: soep, hoofdgerecht, dessert en water: prijs € 7,25 en € 5 (kansentarief). Betalen bij inschrijving. Ten laatste twee dagen vooraf inschrijven.

Menu raadplegen: www.zorgpuntwaasland.be/dienstencentra

Dienstencentrum De Rui, Pastoor Verwilghenplein 25 A, Haasdonk, tel. 0471 44 65 22 ldc.derui@zpw.be of klik hier

Dienstencentrum Den Birkenblok, Oude Dorpsstraat 15, Vrasene,  tel. 0471 62 68 29, ldc.denbirkenblok@zpw.be of klik hier