Testcentrum tijdelijk naar oud gebouw sociaal huis

Terug naar overzicht

Het testcentrum Clinicare in Beveren verhuist vanaf donderdag 2 december tijdelijk naar het voormalige gebouw van het sociaal huis aan de Oude Zandstraat 92 tegenover het ziekenhuis. Zo kunnen zij uitbreiden naar twee teststraten en per dag tot 1000 PCR-testen afnemen. Want die extra capaciteit is hoognodig. Maak wel vooraf een afspraak. Je kan je laten testen met of zonder PCR-code. 

Na de verhuis van het sociaal huis naar het nieuwe gemeentehuis kwamen de gebouwen in handen van Zorgpunt Waasland. 

Zorgpunt Waasland stelt ze nu graag ter beschikking zodat de inwoners van Beveren en omstreken zich zo snel mogelijk kunnen laten testen als ze vermoeden dat ze mogelijk besmet zijn met het coronavirus. Als werkgever in de zorg beseffen wij elke dag hoe belangrijk het is dat mensen zich snel kunnen laten testen. Hoe sneller je het resultaat weet, hoe beter voor jou en je omgeving. Door je te laten testen, kan je je naasten en omgeving beschermen. Een lange quarantaineperiode heeft trouwens ook grote gevolgen voor de werkdruk op de werkvloer.

Praktisch: 

- De ingang bereik je via de inrit in de Oude Zandstraat 92 tegenover het ziekenhuis (dus niet: de inrit 
   naar WZC De Notelaar!!!).  

- Je kan hier ook kort parkeren enkel voor de duurtijd van de test. 

Kan iedereen zich zomaar laten testen? 

- Ja. Je kan je laten testen als je mogelijk positief zou kunnen zijn bijvoorbeeld na een hoogrisicocontact maar nog geen sms of code ontvangen hebt via de contacttracing. Of als je een PCR-test nodig hebt voor een reis.

Via de Self Assessment Test (SAT), een gestandaardiseerde online vragenlijst van de overheid, kun je zelf inschatten of een test voor corona (COVID-19) zinvol is. Heb jij of de persoon voor wie je de vragenlijst invult milde symptomen die zouden kunnen wijzen op corona, dan kun je na het invullen van de vragenlijst zelf een (gratis) CTP-code aanmaken om een coronatest te laten afnemen. (Opgelet: 1 gratis CTP-code per 11 dagen). Als je geen CTP-code hebt, is de test betalend.

Via deze link kan u de Self Assessment Test invullen.

Om een online afspraak te maken bij Clinicare, surf je naar Bloed-, staalafnames & PCR-testen - Clinicare. Heb je niet de mogelijkheid om online een afspraak te maken, dan kun je ook bellen naar het testcentrum op 03 283 45 00. 

Meer info over corona, periode van quarantaine in afwachting van de testuitslag, wat als je positief test...

Home | Coronavirus COVID-19 (info-coronavirus.be)