Vrijwilligers-Kallonaars voor onze bewoners

Terug naar overzicht

Ben jij graag tussen de mensen of leg je liever alles in de plooi? Breng je graag mensen van hier naar daar of help je liever waar nodig? Ofben jij een creatieve bezige bij? Dan ben jij de geknipte vrijwilliger voor ons kleine maar oergezellige woonzorgcentrum met zijn 50-tal bewoners in Kallo. De warme glimlach van onze bewoners die vergeet je nooit. 

Enkele van onze geliefde vrijwilligers worden een dagje ouder en willen het wat rustiger aan doen. Daarom kijken wij uit naar nieuwe vrijwilligers. Je mag in Kallo wonen, dat is lekker dichtbij, maar dat hoeft niet. Ook Beverenaars zijn hartelijk welkom.

Kijk maar wat we voor jou in petto hebben: 

Logistieke ondersteuning:

Je helpt bij het uitvoeren van voornamelijk praktische zaken, zoals aanvullen en controleren van voorraden, begeleiden van bewoners naar activiteiten, ondersteunen van uitstappen, …

Ondersteunen bij het maaltijdgebeuren:

Je begeleidt de bewoners bij de maaltijden, zoals het dekken en afruimen van de tafels,  soep delen, afwas doen met een paar bewoners,  … steeds in bijzijn van vaste medewerkers.

Vervoeren van de bewoners:

Je staat in voor het wegbrengen en weer thuisbrengen van bewoners naar activiteiten, afspraken, … Dit gebeurt met een dienstwagen of busje. Je bent in bezit van een rijbewijs, je kan zelfstandig werken.

Zinvolle dagbesteding verzekeren:

We zoeken creatievelingen,  die de bewoners een leuke dag willen geven. Dit kan zijn door bewoners te ondersteunen tijdens individuele of groepsactiviteiten of door iemand persoonlijke aandacht te geven.

De cafetaria openhouden:

Je voorziet de bewoners en hun bezoekers van drankjes en/of kleine versnaperingen. De cafetaria is dagelijks open van 14 tot 17 uur.

IETS  VOOR  JOU?  

  • We voorzien begeleiding en inlooptijd. Daarna kan je zelfstandig werken.
  • Je bent iemand die graag omgaat met ouderen. Je hebt ook affiniteit voor personen met een mentale beperking of dementie.
  • Je vindt het leuk om een praatje te maken, je legt vlot contact met ouderen.
  • We maken duidelijke afspraken. Je komt deze afspraken na en we kunnen op je rekenen.
  • Er wordt gewerkt in blokken van ongeveer 3 uur, één of meerdere dagen per week.

Door in te zetten op  jouw persoonlijke talenten, creëren we een win-winsituatie.f

LAAT HET ONS WETEN

Neem contact op met Sofie Lievens.

WZC Boeyé-Van Landeghem
Beverse dijk 5
9120 Kallo
Tel. 03 570 90 10
boeyevanlandeghem@zpw.be