4559 wensen voor medemensen

Terug naar overzicht

4559 wenskaartjes voor eindejaarsactie ‘Wensen voor Alle Mensen’

De eindejaarsactie ‘Wensen voor Alle Mensen’ van de dienstencentra van Zorgpunt Waasland in Beveren, Sint-Niklaas en Zwijndrecht heeft 4559 wenskaartjes opgeleverd. Daarmee kon men evenveel inwoners gelukkig maken met warme woorden van een medeburger. Eind dit jaar loopt de actie, waarmee je een wenskaartje voor een inwoner in de opvallende sneeuwmanbrievenbussen kan deponeren, opnieuw.

Sinaai, met dienstencentrum De Schutterij, waar de actie dit jaar voor de derde keer liep, spant de kroon met bijna 900 kaartjes, gevolgd door het centrum van Beveren en dienstencentrum De Beuken met 743 kaartjes. Ook in Haasdonk en Vrasene waar beide dienstencentra nog maar een half jaar actief zijn, zaten er meer dan 450 kaartjes in de opvallende sneeuwmanbrievenbussen.

De actie maakte heel wat enthousiasme los en leverde veel zelfgemaakte kaartjes, tekeningen en hartverwarmende woorden op. Sommige schrijvers deden erg veel moeite om een mooie rakende tekst neer te pennen. Heel wat schoolkinderen maakten mooie tekeningen. De actie liet de kinderen ook even stilstaan bij het feit dat niet iedereen in de eindejaarsperiode omringd is met familie.

Tot buiten het Waasland sprak de actie mensen aan. We kregen zelfs een telefoontje uit Schoten of men wenskaartjes mocht komen afgeven.

Vele inwoners postten een kaartje in de stille hoop er eentje terug te krijgen. Met trots en verwondering kwamen ze dit dan melden in het dienstencentrum. “We kregen ook telefoontjes van inwoners die zeer dankbaar waren voor de mooie warme wensen die ze mochten ontvangen,” zegt Wendy Blommaert van dienstencentrum De Schutterij in Sinaai. “Of hoe een actie niet groots hoeft te zijn, als het maar recht uit het hart komt!”

Meer info in de persmededeling hieronder.

Bijlagen