Dienstencentra

Onze dienstencentra en antennepunten zijn leuke ontmoetingsplaatsen in jouw buurt met heel wat dienstverlening en activiteiten voor jong en ouder. Je kan er 's middags warm komen eten. Weet je dat je er ook een douche of bad kan nemen? Elk dienstencentrum heeft voor jou ook een heleboel ontspannende activiteiten in petto zoals bingo-en kaartnamiddagen, petanque, uitstappen. Fit en gezond blijf je met onze dansnamiddagen, yoga, fietstochten… Voor de leergierigen is er een uitgebreid aanbod aan cursussen, workshops en infosessies. Of je wipt gewoon even binnen voor een babbel, een drankje of een knabbeltje. 

Samen met jou maken wij van jouw buurt een warme levendige buurt waar de buurtbewoners er zijn voor elkaar.

Warm middagmaal

Zo kan je er ‘s middags lekker lunchen (warme dagschotel) voor een prijsje. Of genieten van een drankje of een hapje in onze cafetaria. 

Douche, bad en mini-wasserette

In sommige dienstencentra kan je zelfs een douche of een bad nemen of je was komen doen.

Amusement, info en vorming

Voor amusement, info en vorming is er ruim plaats. Dat kan een bingo zijn, een creanamiddag,.. maar je krijgt er ook info rond diabetes, valpreventie … of een cursus waarmee je aan de slag kan in deze digitale tijden. Bekijk hier onze activiteiten. Meer activiteiten en info vind je in de activiteitenkalender bij elk dienstencentrum. 

Vragen over zorg, hulp- en dienstverlening

Je kan in het dienstencentrum in jouw buurt ook terecht met al je vragen rond thuiszorg, woonzorg of andere hulp- of dienstverlening. Als we je ter plaatse niet kunnen helpen, proberen we je zo goed mogelijk door te verwijzen naar een andere deskundige medewerker van Zorgpunt Waasland of daarbuiten en volgen we jouw vraag mee op.

Maak je je zorgen om iemand in je buurt die weinig sociaal contact heeft of zijn plan niet meer kan trekken, mag je ons zeker contacteren. Wij bekijken wat we kunnen betekenen.

Buurtgerichte zorg en ondersteuning

Nieuw is dat we ons in de toekomst meer gaan richten op buurtgericht werken.
Hoe mooi zou het zijn te komen tot een buurt die leeft, waar buren elkaar kennen en spontaan helpen. Als dienstencentrum/antennepunt willen wij samen met de buurt en de andere organisaties en verenigingen hier onze schouders onder zetten. 

Momenteel zijn wij ook gebonden aan de maatregelen die door Covid-19 zijn opgelegd. Bekijk het aanbod per dienstencentrum of antennepunt om te zien wat er momenteel wel nog kan doorgaan.

Veelgestelde vragen over dienstencentra: