Dienstencentra

De dienstencentra zetten in op buurtgericht werken.

Hoe mooi is het om te wonen in een buurt die bruist van het leven, waar mensen elkaar kennen en spontaan helpen. Als dienstencentrum willen wij met de buurtbewoners, lokale verenigingen en diverse organisaties samen bouwen aan een warme, zorgzame buurt.  

Daarnaast zijn onze dienstencentra ook gewoon leuke ontmoetingsplaatsen voor jong en minder jong. Ze bieden heel wat sociale en culturele activiteiten aan en hebben een brede waaier aan dienstverlening.

Bij al onze initiatieven, zowel in het dienstencentrum als buiten in de buurt, staan verbinding en ontmoeting centraal. Het aanbod en de dienstverlening verschilt per dienstencentrum en is afgestemd op de eigenheid van elke buurt.

Samen met jou maken wij van jouw buurt een warme levendige buurt waar de buurtbewoners er zijn voor elkaar. 

Activiteitenaanbod 

Voor amusement, info en vorming is er ruim plaats. Dat kan gaan van een buurtwandeling tot een bingo, maar je krijgt er ook info rond diabetes, valpreventie,... of een cursus waarmee je aan de slag kan in deze digitale tijden. Bekijk hier al onze leuke activiteiten of raadpleeg de kalender van het lokaal dienstencentrum in jouw buurt, door op de naam te klikken links op deze pagina.

Dienstverlening

In de dienstencentra kan je ook terecht voor verschillende vormen van dienstverlening. We zijn een open huis waar iedereen, op zoek naar gezelligheid, bezigheid of een babbeltje, welkom is. Dit al dan niet vergezeld van een hapje en een drankje. Je kan er ‘s middags in gezelschap genieten van een warme dagschotel voor een klein prijsje. In sommige dienstencentra kan je een douche of bad nemen, naar de kapper gaan of een bezoek brengen aan de pedicure. Daarnaast kan je in verschillende dienstencentra ook terecht in de mini-wasserette voor je linnengoed.

Meer weten over het aanbod, de middaglunch en de activiteitenkalender: klik links op het dienstencentrum van je gemeente. 

Vragen over zorg- en hulpverlening

Als dienstencentrum willen we een draaischijf in de buurt zijn. Grote en kleine bezorgdheden hebben allemaal een plaats bij ons. Op jouw aangeven brengen we je in contact met een hulpvaardige buur, een lotgenoot of gelijkgestemde zielen.  

Je kan in het dienstencentrum ook terecht met al je vragen rond thuiszorg, woonzorg of andere hulp- of dienstverlening. Als we je ter plaatse niet kunnen helpen, zullen we je zo goed mogelijk doorverwijzen naar een deskundige medewerker van Zorgpunt Waasland of daarbuiten en volgen we jouw vraag mee op. 

Maak je je zorgen om iemand in je buurt die weinig sociaal contact heeft of zich moeilijker uit de slag kan trekken? Dan mag je ons zeker contacteren. Wij bekijken dan samen wat we voor die persoon kunnen betekenen. 

Veelgestelde vragen over dienstencentra:

Gerelateerd nieuws: