Den Aftrap , Sint-Niklaas

Naar overzicht

Actueel:

Bevraging mantelzorg.

Mantelzorg is de ondersteuning die je geeft aan een persoon met wie je een goede band hebt en die zorgbehoevend is (ov. ziekte, handicap, psychische kwetsbaarheid,...). Je hebt onbetaald en regelmatig bij dagdagelijkse taken. Alle mantelzorgers verdienen onze erkenning en dankbaarheid voor wat ze doen. Alle zorgsituaties zijn anders en ieder heeft een eigen verhaal.

Vanuit de lokale dienstencentra krijgen we graag een beter zicht op wie aan mantelzorg doet en waar je als mantelzorger nood aan hebt. Het doel is om met hulp van deze bevraging onze werking en dienstverlening aan te passen om mantelzorgers beter te ondersteunen.

Indien je vragen of bedenkingen hebt rond dit thema kan je steeds contact opnemen met je lokaal dienstencentrum.

Hierbij de link naar de bevraging:

https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=RUCr-8rab0O7rdnvNdDHD5YozyLH3M5Ju8V4_qZe775URjNXVE1HWTVVVVFSV1pTN0JUMFBZVkExRC4u

Een afdrukbare versie vind je rechts bij de bijlagen.

Alvast bedankt voor je tijd en medewerking.

Welkom,

Wij zijn Emanuel en Kathleen van dienstencentrum Den Aftrap. We stellen ons even voor: 

Emanuel is buurtzorgconsulent. Hij brengt de buurt in kaart. Zo weten we ook welke verenigingen, diensten,… in de buurt aanwezig zijn. Emanuel zoekt uit waar er op korte en lange termijn zinvolle samenwerking kan zijn.

Kathleen is onthaalmedewerker. Bij haar kan je terecht om je te laten inschrijven voor activiteiten, dienstverlening,…  

Inschrijven kan op maandag en donderdag tussen 10.30 en 12.30 uur of telefonisch op 03 778 58 02.

Indien je je laat inschrijven aan het onthaal zelf kan je betalen via factuur, bancontact of via de geldbeugel. Wanneer je telefonisch inschrijft kan je betalen via factuur of via de geldbeugel. 

Zorgzame buurt 

Dienstencentrum Den Aftrap probeert zich meer en meer te richten op buurtgericht werken. Als dienstencentrum willen wij samen met de buurt en de andere organisaties en verenigingen hier onze schouders onder zetten.  
Want zeg nu zelf: hoe mooi zou het zijn te komen tot een buurt die leeft, waar buren elkaar kennen en spontaan helpen.  

Maak je je zorgen om iemand in je buurt die weinig sociaal contact heeft of die moeilijkheden ondervindt om zelfstandig te wonen, dan mag je ons zeker contacteren. We bekijken dan samen met hen wat we kunnen betekenen. 

Volg ons op Facebook en blijf zo op de hoogte van onze activiteiten en dienstverlening: Facebook.com/thuiszorgsintniklaas  

Warme middagmaaltijden  

Van maandag tot vrijdag, en ook op feestdagen die in de week vallen, serveren wij om 12 uur een lekkere maaltijd. Deze kan je ten laatste 1 dag vooraf bestellen aan het onthaal van het dienstencentrum of telefonisch op het nummer 03 778 58 02.
Prijs: 7 EUR, met kansenpas 5 EUR. 

Afhaalmaaltijden: https://zorgpuntwaasland.be/hulp-en-zorg-aan-huis/afhaalmaaltijden/ 

De menu kan je rechts op deze pagina terugvinden of bekomen aan het onthaal. 

Ontmoetingsruimte 

Onze ontmoetingsruimte is open van maandag tot vrijdag van 10.30 tot 17.30 uur en in het weekend van 14 tot 17.30 uur. Iedereen is dan welkom om oa: 

 • Een drankje of een tussendoortje te nuttigen (aangeboden door onze enthousiaste vrijwilligers), 
 • één van onze vele gezelschapspelen te spelen (uno, rummikub, scrabble,…),
 • Een krant te ontlenen en te lezen (Het Nieuwsblad of De Gazet Van Antwerpen),
 • Een boek te lezen of te ruilen uit onze boekenkast,
 • Naar televisie te komen kijken,
 • Gebruik te maken van onze computer waarmee je gratis op internet kan surfen,
 • Een gezellige babbel te doen,

Kom dus gerust langs en leer ons dienstencentrum, onze medewerkers en de buurtbewoners beter kennen! 

Nieuw: Je kan nu ook betalen met bancontact. 

Aanbod 

Opgelet: onze activiteiten zijn momenteel geschrapt wegens coronamaatregelen.   

Dienstencentrum Den Aftrap biedt heel wat ontspanningsmogelijkheden voor jong en oud en een waaier aan sociale en culturele activiteiten 

Zo organiseren we oa 

 • Informatiemomenten en vormingen,
 • 1 op 1 wandelingen en/of huisbezoeken,
 • Ontspanningsmomenten (bingo, crea, muziek,...),
 • Bewegingsmomenten (wandelingen, fietstochten, yoga,…),
 • Tweewekelijks contactkoor de ‘Vergeet me liedjes’. De ‘Vergeet me liedjes’ is een koor waar personen met dementie volwaardig lid zijn. 
 •  

We helpen graag mee om een plaats van ontmoeting te creëren, zowel in het dienstencentrum zelf als in de nabije buurt. 

Alle activiteiten staan ook in onze tweemaandelijkse activiteitenkalender. Deze vind je oa aan het onthaal, in het Welzijnshuis, in de Bib, in het stadhuis,… Rechts op deze pagina vind je deze kalender ook  digitaal terug. 

Onze activiteitenkalender kan je ook tweemaandelijks via mail toegestuurd krijgen. Indien je dit wenst, neem dan contact op met Kathleen en laat je mee opnemen in onze mailinglijst via 03 778 58 02.  

Dienstverlening  

De kapster zal voorlopig enkel op woensdag werken. Op andere dagen kan je hiervoor eventueel terecht in dienstencentrum ‘t Lammeken 

 Naast onze activiteiten kan je in Den Aftrap ook terecht voor verschillende vormen van dienstverlening: 

 • Badkamer met bad of badkamer met douche: van maandag tot vrijdag tussen 10.30en 16 uur. De kostprijs is 1 EUR, 0.50 EUR (K.P.) per half uur. Reserveren kan aan het onthaal. Bij gebruik van één van onze badkamers dien je zelf je materiaal (zeep, handdoek, washand,…) mee te brengen. We vragen ook om de badkamers proper achter te laten na gebruik. 
 • Wasserette: van maandag tot vrijdag tussen 10.30 en 16 uur kan je gebruik maken van onze industriële wasmachine of droogkast. De kostprijs is 2.80 EUR om te wassen en 2 EUR om te drogen. Jetons voor onze wasserette zijn te verkrijgen aan het onthaal. Je dient wel zelf je eigen waspoeder en/of wasverzachter mee te brengen.  
 • Pedicure: een pedicurebehandeling bij pedicure Annick kost 19 EUR. De data vind je steeds in onze tweemaandelijkse activiteitenkalender. Reserveren kan aan het onthaal. 
 • Kapsalon: op woensdag tussen 9 en 17 uur en donderdag tussen 9 en 12 uur kan je terecht bij kapster Nathalie. Een afspraak kan je rechtstreeks bij haar maken op het nummer 0479 31 55 11.

De prijslijst van ons kapsalon kan rechts op deze pagina bij de bijlagen terugvinden.  

Info over Zorgpunt Waasland 

 Heb je vragen over thuis- of woonzorg, aarzel dan niet om contact op te nemen met Katrien (via 03 778 58 09 of dienstencentrum.west@zpw.be). Zij bekijkt hoe ze je kan helpen en eventueel doorverwijzen met vragen over oa: 

 • Thuiszorg. 
 • Poetsdienst. 
 • Karweidienst. 
 • Maaltijden aan huis. 
 • Dagverzorging. 
 • Ouderenflats, serviceflats, kortverblijf of woonzorgcentra. 
 • Referentiepersoon dementie. 

 • Buurtzorgconsulent Durinck Emanuel

 • Zalig om een bad/douche te nemen

  In dienstencentrum Den Aftrap kan je ook een bad of douche nemen. Ideaal als je thuis niet over een instapdouche beschikt. En de ontspannende sfeerverlichting, die krijg je er gratis bij. Da's pas genieten!