Den Aftrap , Sint-Niklaas

Naar overzicht

Welkom 

Wij zijn Joke, Jessy en Emanuel  van dienstencentrum Den Aftrap. We stellen ons even voor: 

Joke is de centrumleidster, zij is de motor van het dienstencentrum en haar kom je zeker tegen als je langskomt in Den Aftrap. 

Jessy is onthaalmedewerkster. Bij haar kan je terecht om je te laten inschrijven voor activiteiten, dienstverlening,…  

Emanuel is buurtzorgconsulent. Hij brengt de buurt in kaart. Zo weten we ook welke verenigingen, diensten,… in de buurt aanwezig zijn. Emanuel zoekt uit waar er op korte en lange termijn een zinvolle samenwerking kan zijn.

Inschrijven kan van maandag tem vrijdag tussen 10u en 12u30 en van 13u - 14u of telefonisch op 0473 19 04 08.

Indien je je laat inschrijven aan het onthaal zelf kan je betalen via factuur, bancontact of via de geldbeugel. Wanneer je telefonisch inschrijft, kan je betalen via factuur of via de geldbeugel. 

Zorgzame buurt 

Dienstencentrum Den Aftrap probeert zich meer en meer te richten op buurtgericht werken. Als dienstencentrum willen wij samen met de buurt en de andere organisaties en verenigingen hier onze schouders onder zetten.  
Want zeg nu zelf: hoe mooi zou het zijn te komen tot een buurt die leeft, waar buren elkaar kennen en spontaan helpen.  

Maak je je zorgen om iemand in je buurt die weinig sociaal contact heeft of die moeilijkheden ondervindt om zelfstandig te wonen, dan mag je ons zeker contacteren. We bekijken dan samen met hen wat we kunnen betekenen. 

Sinds maart 2022 is er ook het pilootproject Burenhulp Baensland met hulp voor en door buren: Burenhulp Baensland

Volg ons op Facebook en blijf zo op de hoogte van onze activiteiten en dienstverlening: Facebook.com/thuiszorgsintniklaas  

Warme middagmaaltijden  

Van maandag tot en met vrijdag, gesloten op feestdagen, serveren wij om 12u een lekkere maaltijd. Deze kan je een dag vooraf bestellen aan het onthaal van het dienstencentrum of telefonisch op het nummer 0473 19 04 08. 
Prijs: 7.5 EUR, met kansenpas 5.5 EUR. 

De menu kan je rechts op deze pagina terugvinden of bekomen aan het onthaal. 

Ontmoetingsruimte 

Onze ontmoetingsruimte is open van maandag tot zondag van 13u30 tot 17u30 uur, donderdag gesloten! Iedereen is dan welkom bij onze enthousiaste vrijwilligers om oa: 

 • Een drankje of een tussendoortje te nuttigen ( op woensdag zijn er pannenkoeken te verkrijgen). 
 • Eén van onze vele gezelschapspelen te spelen (uno, rummikub, scrabble,…).
 • Een krant te ontlenen en te lezen (Het Nieuwsblad, het Laatste Nieuws of De Gazet Van Antwerpen).
 • Naar televisie te komen kijken.
 • Een gezellige babbel te doen.

Kom dus gerust langs en leer ons dienstencentrum, onze medewerkers en de buurtbewoners beter kennen! 

Aanbod   

Dienstencentrum Den Aftrap biedt heel wat ontspanningsmogelijkheden voor jong en oud en een waaier aan sociale en culturele activiteiten 

Zo organiseren we op dit moment 

 • 1 op 1 huisbezoeken.
 • Contactkoor de ‘Vergeet me liedjes’ is een koor waar personen met dementie volwaardig lid zijn. Ze kunnen er, samen met familie en sympathisanten, liedjes zingen en herontdekken uit hun jeugd. Een muziektherapeute begeleidt het koor. Iedere 2de vrijdag van de maand (13u30 - 15u30) en bij interesse kan u contact opnemen met Caroline Van Laere: 03 375 37 18 of caroline.vanlaere@zpw.be.
 • Een spelletjes/kaartvoormiddag elke woensdag van 10u tot 11u30, voor bezoekers van Den Aftrap en bewoners van WZC De Gerda. NIEUW: De spelletjesvoormiddag is een spelletjesDAG geworden , kom ook in de namiddag langs van 13u30 tot .....
  + Crea-namiddag
 • Vele workshops, infosessies, dans- en zangnamiddagen en vele andere activiteiten

We helpen graag mee om een plaats van ontmoeting te creëren, zowel in het dienstencentrum zelf als in de nabije buurt. 

Dienstverlening  

 Naast onze activiteiten kan je in Den Aftrap ook terecht voor verschillende vormen van dienstverlening: 

 • Kapsalon:Op woensdagvoormiddag kun je bij kapster Elise een afspraak plannen in het dienstencentrum.
  Let op: Maak steeds vooraf een afspraak en ter plaatse wordt er cash betaald. Kapster Elise is te bereiken op het nummer 0488 22 86 86.
 • Badkamer met bad of badkamer met douche: van maandag tot vrijdag tussen 10.30 en 16 uur. 
  De kostprijs is 1.50 EUR, 1 EUR (K.P.) per half uur. Reserveren kan aan het onthaal. 
  Bij gebruik van één van onze badkamers dien je zelf je materiaal (zeep, handdoek, washand,…) mee te brengen. We vragen ook om de badkamers proper achter te laten na gebruik. 
 • Wasserette: van maandag tot vrijdag tussen 10.30 en 16 uur kan je gebruik maken van onze industriële wasmachine of droogkast. De kostprijs is 3 EUR om te wassen en 3 EUR om te drogen. Jetons voor onze wasserette zijn te verkrijgen aan het onthaal. Je dient wel zelf je eigen waspoeder en/of wasverzachter mee te brengen.  

Info over Zorgpunt Waasland 

Heb je vragen over thuis- of woonzorg, aarzel dan niet om contact op te nemen met ' Punt via 03 778 55 55.  Zij bekijken hoe ze je kunnen helpen!

 • Thuiszorg. 
 • Poetsdienst. 
 • Karweidienst. 
 • Maaltijden aan huis. 
 • Dagverzorging. 
 • Ouderenflats, serviceflats, kortverblijf of woonzorgcentra. 
 • Referentiepersoon dementie. 

Bevraging mantelzorg

Mantelzorg is de ondersteuning die je geeft aan een persoon met wie je een goede band hebt en die zorgbehoevend is (ov. ziekte, handicap, psychische kwetsbaarheid,...). Je hebt onbetaald en regelmatig bij dagdagelijkse taken. Alle mantelzorgers verdienen onze erkenning en dankbaarheid voor wat ze doen. Alle zorgsituaties zijn anders en ieder heeft een eigen verhaal.

Vanuit de lokale dienstencentra krijgen we graag een beter zicht op wie aan mantelzorg doet en waar je als mantelzorger nood aan hebt. Het doel is om met hulp van deze bevraging onze werking en dienstverlening aan te passen om mantelzorgers beter te ondersteunen.

Indien je vragen of bedenkingen hebt rond dit thema kan je steeds contact opnemen met je lokaal dienstencentrum.

Hierbij de link naar de bevraging:
https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=RUCr-8rab0O7rdnvNdDHD5YozyLH3M5Ju8V4_qZe775URjNXVE1HWTVVVVFSV1pTN0JUMFBZVkExRC4u
Een afdrukbare versie vind je rechts bij de bijlagen.

Alvast bedankt voor je tijd en medewerking.

 • Centrumleidster Joke Van Driessche

 • Onthaalmedewerker Jessy Smet

 • Buurtzorgconsulent Durinck Emanuel

 • Zalig om een bad/douche te nemen

  In dienstencentrum Den Aftrap kan je ook een bad of douche nemen. Ideaal als je thuis niet over een instapdouche beschikt. En de ontspannende sfeerverlichting, die krijg je er gratis bij. Da's pas genieten!