Den Dissel, Nieuwkerken

Naar overzicht

Welkom in dienstencentrum Den Dissel in Nieuwkerken

Dienstencentrum Den Dissel verwelkomt je vanaf maandag 15 november 2021. Van 15 tot 19 november houdt ‘Den Dissel’ zijn openingsweek. Kom zeker langs tussen 13.30 en 17.30 uur en geniet van een drankje in de cafetaria. Kom te weten wat een dienstencentrum allemaal doet en kan doen. Je zal er ontdekken dat een dienstencentrum voor jong en (minder) jong heel wat te bieden heeft.

We nemen ook graag even de tijd om ons voor te stellen. Wij zijn Jim en Evelien van het dienstencentrum Den Dissel. 

Jim is de centrumleider van Den Dissel. Hij is de motor van het dienstencentrum. Je komt het zeker tegen als je langskomt in Den Dissel.

Evelien is onthaalmedewerker. Bij haar kan je terecht om je te laten inschrijven voor activiteiten, dienstverlening, maaltijden, ...

Inschrijven kan op maandag en donderdag tussen 10.30 en 12.30 uur of telefonisch op 03 780 57 06.

Indien je je laat inschrijven aan het onthaal zelf kan je betalen via factuur, bancontact of via de geldbeugel. Wanneer je telefonisch inschrijft kan je betalen via factuur of via de geldbeugel.

Cafetaria, afhaalmaaltijden en lunch

Cafetaria

Onze cafetaria zal voor het eerst openen tijdens de openingsweek (15 tot 19 november) elke dag open zijn van 13.30 tot 17.30 uur. 

Reguliere openingsuren van de cafetaria buiten de openingsweek zijn:

Woensdag: 13.30 - 17.30 uur
Zaterdag: 13.30 - 17.30 uur
Zondag: 13.30 - 17.30 uur

Warme middagmaaltijden  

Vanaf 2 november kan je in ‘Den Dissel’ terecht voor afhaalmaaltijden. Thuis even opwarmen in de microgolf en je kan aan tafel. Je kan de maaltijd ook nog bewaren in de koelkast. 

Je luncht liever samen met anderen. Groot gelijk. Samen lunchen smaakt zoveel beter. Genieten van een lekkere verse middaglunch kan vanaf woensdag 1 december. Reserveer vooraf zeker je plaats. 

Van maandag tot vrijdag, en ook op feestdagen die in de week vallen, serveren wij om 12 uur een lekkere maaltijd. Deze kan je ten laatste 1 dag vooraf bestellen aan het onthaal van het dienstencentrum of telefonisch op het nummer 03 778 58 02.
Prijs: 7 EUR, met kansenpas 5 EUR. 

De menu kan je rechts op deze pagina terugvinden of bekomen aan het onthaal.

Ons aanbod

Activiteiten

Dienstencentrum Den Dissel wil graag een brede waaier aan activiteiten aanbieden. We bieden verschillende activiteiten aan die niet alleen onspannend, maar ook een informatief, recreatief of vormend karakter kunnen hebben. Verbinding en ontmoeting staan telkens centraal.

Voor een actueel activiteitenaanbod wordt een tweemaandelijkse kalender opgesteld. Hierin vind je de activiteiten terug die zullen doorgaan in de komende twee maanden.

Je mag de eerste activiteitenkalender verwachten begin 2022. Je kan hem ook rechts onderaan deze pagina terugvinden vanaf het moment dat hij beschikbaar is. Daarbovenop zal je hem ook aantreffen op verschillende publieke plaatsen in Nieuwkerken en Sint-Niklaas. 

Zorgzame buurt

Dienstencentrum Den Dissel probeert zich meer en meer te richten op buurtgericht werken. Als dienstencentrum willen wij samen met de buurt en de andere organisaties en verenigingen hier onze schouders onder zetten.  
Want zeg nu zelf: hoe mooi zou het zijn te komen tot een buurt die leeft, waar buren elkaar kennen en spontaan helpen.  

Maak je je zorgen om iemand in je buurt die weinig sociaal contact heeft of die moeilijkheden ondervindt om zelfstandig te wonen, dan mag je ons zeker contacteren. We bekijken dan samen met hen wat we kunnen betekenen. 

Volg ons op Facebook en blijf zo op de hoogte van onze activiteiten en dienstverlening: Facebook.com/thuiszorgsintniklaas