Den Dissel, Nieuwkerken

Naar overzicht

Welkom in dienstencentrum Den Dissel in Nieuwkerken

Kom te weten wat een dienstencentrum allemaal doet en kan doen. Je zal er ontdekken dat een dienstencentrum voor jong en (minder) jong heel wat te bieden heeft.

We nemen graag even de tijd om ons voor te stellen. Ons team bestaat uit Erika (centrumleider), Els (onthaal), Wendy & Shayna (keuken) en onze enthousiaste vrijwilligers.

De centrumleider van Den Dissel is de motor van het dienstencentrum. Je komt haar zeker tegen als het dienstencentrum in de buurt gaat. 

Els is onthaalmedewerker. Bij haar kan je terecht om je te laten inschrijven voor activiteiten, dienstverlening, maaltijden en praktische vragen.

Shayna en Wendy zijn onze keukenmedewerkers. Zij verzorgen de warme middagmaaltijden en voorzien je graag van een drankje.

Ons aanbod

Ontmoeting

We zijn een ontmoetingsplek voor iedereen, waar het aangenaam vertoeven is. Iedereen die op zoek is naar gezelligheid, bezigheid of een babbeltje is er welkom. Je kan er terecht om oa:

 • Een drankje of een tussendoortje te nuttigen (aangeboden door onze enthousiaste vrijwilligers),
 • Een gezelschapsspel te spelen,
 • Een krant te lezen, te puzzelen, ...
 • Een boek te lezen.
 • Naar televisie te komen kijken,
 • Gebruik te maken van onze computer
 • Gratis surfen op internet
 • Een gezellige babbel te doen,
 • Verkoeling opzoeken in de zomer of warmte in de winter

Openingsuren vind je in de rechterkolom op deze pagina. 

Warme middagmaaltijden

Je luncht liever samen met anderen? Groot gelijk. Samen lunchen smaakt zoveel beter. Genieten van een lekkere verse middaglunch kan! Reserveer vooraf zeker je plaats. 

Alle werkdagen (die niet op een feestdag vallen) serveren wij om 12 uur een lekkere maaltijd. Deze kan je ten laatste 1 dag vooraf bestellen aan het onthaal van het dienstencentrum of telefonisch op het nummer 03 780 57 06.
Prijs: 7,5 EUR, met kansenpas 5,5 EUR. 

Inschrijven kan op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10 tot 12.30 uur en van 13 tot 14 uur of telefonisch op 03 780 57 06. Het onthaal is gesloten op woensdag.

Indien je je laat inschrijven aan het onthaal zelf kan je betalen via factuur, bancontact of via de geldbeugel. Wanneer je telefonisch inschrijft kan je betalen via factuur of via de geldbeugel.

De menu kan je in de rechterkolom op deze pagina terugvinden onder bijlagen of bekomen aan het onthaal.

Afhaalmaaltijden

In Den Dissel kan je terecht voor afhaalmaaltijden. Thuis even opwarmen in de microgolf en je kan aan tafel. Je kan de maaltijd ook nog bewaren in de koelkast. Afhaalmaaltijden kunnen afgehaald worden van maandag t.e.m. vrijdag van 10.30 - 12 uur en 13- 14.30 uur

Activiteiten

Dienstencentrum Den Dissel biedt heel wat ontspanningsmogelijkheden voor jong en minder jong en een brede waaier aan sociale en culturele activiteiten.  

Zo organiseren we oa 

 • Informatiemomenten en vormingen. 
 • Activiteiten in samenwerking met lokale verenigingen
 • Ontspanningsmomenten
 • Bewegingsmomenten (wandelingen, Tai Chi, ...). 
 •  

We helpen graag mee om een plaats van verbinding te creëren, zowel in het dienstencentrum zelf als in de nabije buurt. 

We voorzien niet alleen een laagdrempelig aanbod in het dienstencentrum, maar trekken ook de buurt in. Je zal ons dus ook aantreffen in de wijken & straten rond het dienstencentrum. Via deze activiteiten proberen we ontmoeting te stimuleren om zo te komen tot een buurt die leeft, waar buren elkaar kennen en spontaan helpen.  

Alle activiteiten staan ook in onze tweemaandelijkse activiteitenkalender.  Je zal de kalender aantreffen op verschillende publieke plaatsen in Nieuwkerken en Sint-Niklaas. Je treft hem ook aan rechts onderaan op deze pagina onder bijlagen.

Indien je de tweemaandelijkse kalender digtaal wenst te ontvangen, neem dan contact via ldc.dendissel@zpw.be en laat je mee opnemen in onze mailinglijst.

 Dienstverlening  

 Naast onze activiteiten kan je in Den Dissel ook terecht voor verschillende vormen van dienstverlening: 

 • Info over dienstverlening: thuiszorg, poetsdienst, karweidienst, dagverzorging, ouderenflats, serviceflats, kortverblijf of woonzorgcentra.
 • Badkamer/douche: van maandag tem vrijdag tussen 10.30 en 16 uur. De badkamer kan je reserveren per half uur. De kostprijs is 1,50 EUR, met kansenpas 1 EUR. Reserveren kan aan het onthaalBij gebruik van de badkamer dien je zelf je materiaal (zeep, handdoek, washand, ) mee te brengen. We vragen ook om de badkamer proper achter te laten na gebruik. 
 • Kapsalon: Elke weekdag, uitgezonderd woensdag,  kan je terecht bij de kapster. Een afspraak maken doe je rechtsreeks bij de kapster. Op maandag, donderdag en vrijdag doorheen de dag, op dinsdag enkel in de namiddag. Een uitgebreide prijslijst vind je terug in het kapsalon. 

Volg ons op Facebook en blijf zo op de hoogte van onze activiteiten en dienstverlening: Facebook.com/thuiszorgsintniklaas  

 • Centrumleider

  Begin maart start ik als centrumleider in Den Dissel. Spannend zo een nieuwe start, maar ik kijk ernaar uit u binnenkort te ontmoeten in of rond het dienstencentrum.

  Laat ik mezelf eerst eens even voorstellen: Ik ben Erika Droogendijk, 43 lentes jong, getrouwd en mama van 3 tieners. Als ergotherapeut heb ik steeds in de ouderenzorg gewerkt, zowel in het woonzorgcentrum als in de dagverzorging en nu dus deze nieuwe uitdaging.

  In mijn vrije tijd doe ik vrijwilligerswerk bij het Rode Kruis als lesgever van de eerste hulp cursussen. Ik speel piano en ga ook graag naar concerten. Ik hou van gezelligheid en lekker eten, het liefst in goed gezelschap.

  Er is ongetwijfeld nog veel meer te vertellen, maar dat doe ik liever rechtstreeks tijdens één van de vele activiteiten die er de komende weken weer op de planning staan.

  Tot snel!

 • Onthaalmedeweker Els

  Hallo iedereen,

  Ik ben Els en vanaf september sta ik in voor het onthaal van het dienstencentrum Den Dissel. Ik ben afgestudeerd als orthopedagoog en werkte hiervoor al ettelijke jaren in de kinderopvang en zelfs bij een boekhoudkantoor.

  Nu maak ik terug de overstap naar de zorgsector en zal jullie met de glimlach ontvangen. Ik help je graag verder om je in te schrijven voor een activiteit, warme maaltijd of bij alle andere vragen.

  Ik kijk er naar uit jullie te ontmoeten; steeds welkom!

  Je vindt mij terug aan het onthaal in de ontmoetingsruimte op:

  Ma 10u30 - 12u30 en 13u00 - 14u00

  Di 10u30 - 12u30 en 13u00 - 14u00

  Don 10u30-12u30 en 13u00 - 14u00

  Vrij 10u30-12u30 en 13u00 - 14u00

  Ik ben er niet op woensdag