Den Dissel, Nieuwkerken

Naar overzicht

Welkom in dienstencentrum Den Dissel in Nieuwkerken

Kom te weten wat een dienstencentrum allemaal doet en kan doen. Je zal er ontdekken dat een dienstencentrum voor jong en (minder) jong heel wat te bieden heeft.

We nemen graag even de tijd om ons voor te stellen. Wij zijn Jim en Evelien van het dienstencentrum Den Dissel. 

Jim is de centrumleider van Den Dissel. Hij is de motor van het dienstencentrum. Je komt het zeker tegen als je langskomt in Den Dissel.

Evelien is onthaalmedewerker. Bij haar kan je terecht om je te laten inschrijven voor activiteiten, dienstverlening, maaltijden, ...

Inschrijven kan op maandag en donderdag tussen 10.30 en 12.30 uur of telefonisch op 03 780 57 06.

Indien je je laat inschrijven aan het onthaal zelf kan je betalen via factuur, bancontact of via de geldbeugel. Wanneer je telefonisch inschrijft kan je betalen via factuur of via de geldbeugel.

Cafetaria, afhaalmaaltijden en lunch

Cafetaria

Reguliere openingsuren van de cafetaria zijn:

Maandag 13.30 - 17.30 uur
Woensdag: 13.30 - 17.30 uur
Donderdag: 13.30 - 17.30 uur
Zaterdag: 13.30 - 17.30 uur
Zondag: 13.30 - 17.30 uur

Warme middagmaaltijden  

In ‘Den Dissel’ kan je terecht voor afhaalmaaltijden. Thuis even opwarmen in de microgolf en je kan aan tafel. Je kan de maaltijd ook nog bewaren in de koelkast. 

Je luncht liever samen met anderen. Groot gelijk. Samen lunchen smaakt zoveel beter. Genieten van een lekkere verse middaglunch kan! Reserveer vooraf zeker je plaats. 

Van maandag tot vrijdag, en ook op feestdagen die in de week vallen, serveren wij om 12 uur een lekkere maaltijd. Deze kan je ten laatste 1 dag vooraf bestellen aan het onthaal van het dienstencentrum of telefonisch op het nummer 03 780 57 06.
Prijs: 7 EUR, met kansenpas 5 EUR. 

De menu kan je in de rechterkolom op deze pagina terugvinden onder bijlagen of bekomen aan het onthaal.

Ons aanbod

Activiteiten

Dienstencentrum Den Dissel wil graag een brede waaier aan activiteiten aanbieden. We bieden verschillende activiteiten aan die niet alleen onspannend, maar ook een informatief, recreatief of vormend karakter kunnen hebben. Verbinding en ontmoeting staan telkens centraal.

Voor een actueel activiteitenaanbod wordt een tweemaandelijkse kalender opgesteld. Hierin vind je de activiteiten terug die zullen doorgaan in de komende twee maanden.

De activiteitenkalender van januari-februari 2022 kan je rechts onderaan deze pagina terugvinden. Daarbovenop zal je hem ook aantreffen op verschillende publieke plaatsen in Nieuwkerken en Sint-Niklaas. 

 Dienstverlening  

 Naast onze activiteiten kan je in Den Dissel ook terecht voor verschillende vormen van dienstverlening: 

  • Badkamer/douche: van maandag tem vrijdag tussen 10.30 en 16 uur. De badkamer kan je reserveren per half uur. De kostprijs is 1 EUR, met kansenpas 0.50 EUR. Reserveren kan aan het onthaalBij gebruik van de badkamer dien je zelf je materiaal (zeep, handdoek, washand, ) mee te brengen. We vragen ook om de badkamer proper achter te laten na gebruik. 
  • Kapsalon: Op donderdag en vrijdag kan je terecht bij kapster Manuela. Een afspraak maken doe je rechtsreeks bij de kapster op donderdag of vrijdag tussen 09.00 en 12.00 uur in het kapsalon van het Populierenhof. Een uitgebreide prijslijst vind je terug in het kapsalon. 

Actueel:

Bevraging mantelzorg.

Mantelzorg is de ondersteuning die je geeft aan een persoon met wie je een goede band hebt en die zorgbehoevend is (ov. ziekte, handicap, psychische kwetsbaarheid,...). Je hebt onbetaald en regelmatig bij dagdagelijkse taken. Alle mantelzorgers verdienen onze erkenning en dankbaarheid voor wat ze doen. Alle zorgsituaties zijn anders en ieder heeft een eigen verhaal.

Vanuit de lokale dienstencentra krijgen we graag een beter zicht op wie aan mantelzorg doet en waar je als mantelzorger nood aan hebt. Het doel is om met hulp van deze bevraging onze werking en dienstverlening aan te passen om mantelzorgers beter te ondersteunen.

Indien je vragen of bedenkingen hebt rond dit thema kan je steeds contact opnemen met je lokaal dienstencentrum.

Hierbij de link naar de bevraging:

https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=RUCr-8rab0O7rdnvNdDHD5YozyLH3M5Ju8V4_qZe775URjNXVE1HWTVVVVFSV1pTN0JUMFBZVkExRC4u

Alvast bedankt voor je tijd en medewerking.

Zorgzame buurt

Dienstencentrum Den Dissel probeert zich meer en meer te richten op buurtgericht werken. Als dienstencentrum willen wij samen met de buurt en de andere organisaties en verenigingen hier onze schouders onder zetten.  
Want zeg nu zelf: hoe mooi zou het zijn te komen tot een buurt die leeft, waar buren elkaar kennen en spontaan helpen.  

Maak je je zorgen om iemand in je buurt die weinig sociaal contact heeft of die moeilijkheden ondervindt om zelfstandig te wonen, dan mag je ons zeker contacteren. We bekijken dan samen met hen wat we kunnen betekenen. 

Volg ons op Facebook en blijf zo op de hoogte van onze activiteiten en dienstverlening: Facebook.com/thuiszorgsintniklaas  

  • Centrumleider Jim Goeman

    Hallo iedereen,

    Ik ben Jim, afgestudeerd als ergotherapeut en klaar om erin te vliegen! Mijn laatstejaarsstage deed ik in De Schutterij, een dienstencentrum van Zorgpunt Waasland in Sinaai. Hier werd ik dan ook ondergedompeld in de werking van de dienstencentra en stond ervan versteld wat ze allemaal deden voor de inwoners. Door mijn opleiding als ergotherapeut ben ik enorm geboeid door de visie van de dienstencentra, namelijk ervoor zorgen dat jij zo lang mogelijk zelfstandig thuis kan blijven wonen op een manier die voor jou belangrijk is. Het sociale kunnen koppelen aan leuke en interessante activiteiten is iets wat mij op het lijf geschreven staat. Ik kijk er dan ook al enorm naar uit om jou te mogen ontmoeten in het dienstencentrum.

    Tot snel!

Gerelateerd nieuws: