Den Dissel, Nieuwkerken

Naar overzicht

Welkom in dienstencentrum Den Dissel in Nieuwkerken

Kom te weten wat een dienstencentrum allemaal doet en kan doen. Je zal er ontdekken dat een dienstencentrum voor jong en (minder) jong heel wat te bieden heeft.

We nemen graag even de tijd om ons voor te stellen. Ons team bestaat uit Jim (centrumleider), Els (onthaal), Wendy & Shayna (keuken) en onze enthousiaste vrijwilligers.

Jim is de centrumleider van Den Dissel. Hij is de motor van het dienstencentrum. Je komt hem zeker tegen als het dienstencentrum in de buurt gaat. 

Els is onthaalmedewerker. Bij haar kan je terecht om je te laten inschrijven voor activiteiten, dienstverlening, maaltijden en praktische vragen.

Shayna en Wendy zijn onze keukenmedewerkers. Zij verzorgen de warme middagmaaltijden en voorzien je graag van een drankje.

Ons aanbod

Ontmoeting

We zijn een ontmoetingsplek voor iedereen, waar het aangenaam vertoeven is. Iedereen die op zoek is naar gezelligheid, bezigheid of een babbeltje is er welkom. Je kan er terecht om oa:

 • Een drankje of een tussendoortje te nuttigen (aangeboden door onze enthousiaste vrijwilligers),
 • Een gezelschapsspel te spelen,
 • Een krant te lezen, te puzzelen, ...
 • Een boek te lezen.
 • Naar televisie te komen kijken,
 • Gebruik te maken van onze computer
 • Gratis surfen op internet
 • Een gezellige babbel te doen,
 • Verkoeling opzoeken in de zomer of warmte in de winter

Openingsuren vind je in de rechterkolom op deze pagina. 

Warme middagmaaltijden

Je luncht liever samen met anderen? Groot gelijk. Samen lunchen smaakt zoveel beter. Genieten van een lekkere verse middaglunch kan! Reserveer vooraf zeker je plaats. 

Alle werkdagen (die niet op een feestdag vallen) serveren wij om 12 uur een lekkere maaltijd. Deze kan je ten laatste 1 dag vooraf bestellen aan het onthaal van het dienstencentrum of telefonisch op het nummer 03 780 57 06.
Prijs: 7 EUR, met kansenpas 5 EUR. 

Inschrijven kan op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 14.00 of telefonisch op 03 780 57 06. Het onthaal is gesloten op woensdag.

Indien je je laat inschrijven aan het onthaal zelf kan je betalen via factuur, bancontact of via de geldbeugel. Wanneer je telefonisch inschrijft kan je betalen via factuur of via de geldbeugel.

De menu kan je in de rechterkolom op deze pagina terugvinden onder bijlagen of bekomen aan het onthaal.

Afhaalmaaltijden

In Den Dissel kan je terecht voor afhaalmaaltijden. Thuis even opwarmen in de microgolf en je kan aan tafel. Je kan de maaltijd ook nog bewaren in de koelkast. Afhaalmaaltijden kunnen afgehaald worden van maandag t.e.m. vrijdag van 10u30 - 12u00 en 13u00 - 14u30

Activiteiten

Dienstencentrum Den Dissel biedt heel wat ontspanningsmogelijkheden voor jong en minder jong en een brede waaier aan sociale en culturele activiteiten.  

Zo organiseren we oa 

 • Informatiemomenten en vormingen. 
 • Activiteiten in samenwerking met lokale verenigingen
 • Ontspanningsmomenten
 • Bewegingsmomenten (wandelingen, Tai Chi, ...). 
 •  

We helpen graag mee om een plaats van verbinding te creëren, zowel in het dienstencentrum zelf als in de nabije buurt. 

We voorzien niet alleen een laagdrempelig aanbod in het dienstencentrum, maar trekken ook de buurt in. Je zal ons dus ook aantreffen in de wijken & straten rond het dienstencentrum. Via deze activiteiten proberen we ontmoeting te stimuleren om zo te komen tot een buurt die leeft, waar buren elkaar kennen en spontaan helpen.  

Alle activiteiten staan ook in onze tweemaandelijkse activiteitenkalender.  Je zal de kalender aantreffen op verschillende publieke plaatsen in Nieuwkerken en Sint-Niklaas. Je treft hem ook aan rechts onderaan op deze pagina onder bijlagen.

Indien je de tweemaandelijkse kalender digtaal wenst te ontvangen, neem dan contact via ldc.dendissel@zpw.be en laat je mee opnemen in onze mailinglijst.

 Dienstverlening  

 Naast onze activiteiten kan je in Den Dissel ook terecht voor verschillende vormen van dienstverlening: 

 • Info over dienstverlening: thuiszorg, poetsdienst, karweidienst, dagverzorging, ouderenflats, serviceflats, kortverblijf of woonzorgcentra.
 • Badkamer/douche: van maandag tem vrijdag tussen 10.30 en 16 uur. De badkamer kan je reserveren per half uur. De kostprijs is 1,50 EUR, met kansenpas 1,00 EUR. Reserveren kan aan het onthaalBij gebruik van de badkamer dien je zelf je materiaal (zeep, handdoek, washand, ) mee te brengen. We vragen ook om de badkamer proper achter te laten na gebruik. 
 • Kapsalon: Elke weekdag, uitgezonderd woensdag,  kan je terecht bij de kapster. Een afspraak maken doe je rechtsreeks bij de kapster. Op maandag, donderdag en vrijdag doorheen de dag, op dinsdag enkel in de namiddag. Een uitgebreide prijslijst vind je terug in het kapsalon. 

Actueel

Bevraging mantelzorg

Mantelzorg is de ondersteuning die je geeft aan een persoon met wie je een goede band hebt en die zorgbehoevend is (ov. ziekte, handicap, psychische kwetsbaarheid,...). Je helpt onbetaald en regelmatig bij dagdagelijkse taken. Alle mantelzorgers verdienen onze erkenning en dankbaarheid voor wat ze doen. Alle zorgsituaties zijn anders en ieder heeft een eigen verhaal.

Vanuit de lokale dienstencentra krijgen we graag een beter zicht op wie aan mantelzorg doet en waar je als mantelzorger nood aan hebt. Het doel is om met hulp van deze bevraging onze werking en dienstverlening aan te passen om mantelzorgers beter te ondersteunen.

Indien je vragen of bedenkingen hebt rond dit thema kan je steeds contact opnemen met je lokaal dienstencentrum.

Hierbij de link naar de bevraging:

https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=RUCr-8rab0O7rdnvNdDHD5YozyLH3M5Ju8V4_qZe775URjNXVE1HWTVVVVFSV1pTN0JUMFBZVkExRC4u

Alvast bedankt voor je tijd en medewerking.

Volg ons op Facebook en blijf zo op de hoogte van onze activiteiten en dienstverlening: Facebook.com/thuiszorgsintniklaas  

 • Centrumleider Jim Goeman

  Hallo iedereen,

  Ik ben Jim, afgestudeerd als ergotherapeut en klaar om erin te vliegen! Mijn laatstejaarsstage deed ik in De Schutterij, een dienstencentrum van Zorgpunt Waasland in Sinaai. Hier werd ik dan ook ondergedompeld in de werking van de dienstencentra en stond ervan versteld wat ze allemaal deden voor de inwoners. Door mijn opleiding als ergotherapeut ben ik enorm geboeid door de visie van de dienstencentra, namelijk ervoor zorgen dat jij zo lang mogelijk zelfstandig thuis kan blijven wonen op een manier die voor jou belangrijk is. Het sociale kunnen koppelen aan leuke en interessante activiteiten is iets wat mij op het lijf geschreven staat. Ik kijk er dan ook al enorm naar uit om jou te mogen ontmoeten in het dienstencentrum.

  Tot snel!

 • Onthaalmedeweker Els

  Hallo iedereen,

  Ik ben Els en vanaf september sta ik in voor het onthaal van het dienstencentrum Den Dissel. Ik ben afgestudeerd als orthopedagoog en werkte hiervoor al ettelijke jaren in de kinderopvang en zelfs bij een boekhoudkantoor.

  Nu maak ik terug de overstap naar de zorgsector en zal jullie met de glimlach ontvangen. Ik help je graag verder om je in te schrijven voor een activiteit, warme maaltijd of bij alle andere vragen.

  Ik kijk er naar uit jullie te ontmoeten; steeds welkom!

  Je vindt mij terug aan het onthaal in de ontmoetingsruimte op:

  Ma 10u30 - 12u30 en 13u00 - 14u00

  Di 10u30 - 12u30 en 13u00 - 14u00

  Don 10u30-12u30 en 13u00 - 14u00

  Vrij 10u30-12u30 en 13u00 - 14u00

  Ik ben er niet op woensdag