Houtmere, Zwijndrecht

Naar overzicht

Het lokaal dienstencentrum Houtmere is een echte ontmoetingsplaats voor alle inwoners uit de gemeente en omstreken. 

Warme maaltijden in de ontmoetingsruimte

In het dienstencentrum kun je alle dagen (behalve zaterdag) terecht voor een warme maaltijd. Deze bestaat uit soep, hoofdgerecht (vis/vlees, aardappelen en groenten) en gratis plat water bij de maaltijd. De maaltijd sluiten we af met een kop koffie (of thee) en een dessertje. 
Je kan kiezen voor het dagmenu of voor een alternatief menu (vol au vent of lasagna). Het menu vind je in de inkomhal van het dienstencentrum, op onze facebookpagina of op deze website.
Een maaltijd kost 5,50 euro (kansentarief) of 7,50 euro (basistarief).
Voor meer informatie over deze tarieven kan je in ons dienstencentrum terecht. 

Vooraf inschrijven

Voor de maaltijden moet je twee werkdagen vooraf inschrijven vóór 12 uur.
Dit kan aan de balie van ons dienstencentrum, door een e-mail te sturen naar ldc.houtmere@zpw.be of door te bellen naar het nummer 03 375 54 33.

Een gezellige babbel bij een drankje of een knabbeltje in de cafetaria

Je kan in het dienstencentrum ook terecht voor een gezellige babbel bij een drankje of een knabbeltje. De ijscoupes en warme wafels zijn zeker een aanrader. Bij mooi weer kun je ook terecht op ons zonnig terras.

Activiteiten en vorming voor iedereen

Elk jaar werkt Houtmere een activiteitenprogramma uit. Ontspanning, vorming, beweging, informatie en dienstverlening vormen hierbij de sleutelwoorden. Enkele toppers zijn de bingo-en kaartnamiddagen, onze BBQ en de shownamiddagen. Voor de leergierigen is er een uitgebreid aanbod aan cursussen, workshops en infosessies.

De cursussen staan open voor alle belangstellenden. Voor elke cursus betaal je inschrijvingsgeld. Behalve uw deelname zijn ook een verzekering en kopies van de cursus inbegrepen. Indien er veel belangstelling is voor een cursus, krijgen inwoners van de gemeente Zwijndrecht voorrang.

Je blijft op de hoogte via onze facebookpagina en via onze e-mailnieuwsbrief: Abonneer je op de nieuwsbrief

Pedicure en kapper

In het WZC Craeyenhof (Burcht) kan je terecht voor een professionele medische voetverzorging en kan je ook naar de kapper. Een afspraak hiervoor kan je maken in het dienstencentrum Houtmere aan de onthaalbalie of je belt naar 03 375 54 33.

Petanque

Het dienstencentrum Houtmere beschikt over 7 petanqueterreinen. Er zijn heel wat verenigingen die regelmatig gebruik maken van onze petanqueterreinen. Maar we houden steeds 1 terrein vrij voor liefhebbers die op dat moment zin hebben om een balletje te gooien. Je kan petanqueballen lenen in het dienstencentrum of zelf meebrengen.

Ontmoetingsruimte huren

Lokale verenigingen of instellingen kunnen de ontmoetingsruimte buiten de openingstijden huren voor vergaderingen of cursussen tot 60 personen. De ontmoetingsruimte is uitgerust met 14 tafels en 60 stoelen, een bar met koeltoog, dranken, heetwatertoestel, spoelbak, glazen en kopjes en een sanitair gedeelte met toilet voor personen met een handicap. Lees alles over de huurvoorwaarden in het gebruikersreglement.

 • Prijsaanpassing

  De prijzen van drankjes/snacks zijn al enkele jaren niet meer geïndexeerd. De leveranciers rekenen ons hogere prijzen aan. Daarom passen we de prijzen aan maar we houden ze wel democratisch.

  Aanpassing prijzen ontmoetingsruimte/cafetaria:
  De nieuwe prijzen kan je raadplegen in ons dienstencentrum en zullen ook ingaan op donderdag 1 februari.
  Je kan in onze ontmoetingsruimte cash of met de bankkaart betalen.
  Tip: indien mogelijk, heeft betalen met de kaart onze voorkeur.
  Dit zorgt er namelijk voor dat er minder geld in omloop is in ons dienstencentrum én bespaart ons (en jou) best veel werk betreffende het wisselgeld.
  Tevens is het voor beide partijen de veiligste oplossing.

  Dienstverlening maaltijden: Nieuwe tarieven
  Met ingang van 1 februari 2024 zullen wij andere tarieven hanteren voor onze maaltijden.
  Voortaan werken wij met twee soorten tarieven:
  • Normaal tarief: 7,50 euro
  • Kansenpastarief: 5,50 euro (met UiTpas-Reynaert)

  Wat is in deze prijs inbegrepen?
  • Soep
  • Hoofdgerecht met glas water
  • Dessert, vergezeld van kop koffie  (nieuw)

  Hoe inschrijven?
  De wijze van inschrijving is hetzelfde gebleven.
  Je kan inschrijven aan de balie van ons dienstencentrum, telefonisch op het nummer 03 375 54 33 of via e-mail (ldc.houtmere@zpw.be).
  Je moet minstens twee werkdagen, voor 12 uur 's middags ingeschreven zijn. Je kan echter al vroeger inschrijven. Elke maandag publiceren we namelijk het nieuwe menu voor de week erna.

  Uitpas Reynaert- kansenpastarief:
  Benieuwd of je in aanmerking komt voor het kansenpastarief?
 • Petanque

  Het dienstencentrum Houtmere beschikt over 7 petanqueterreinen. Er zijn heel wat verenigingen die regelmatig gebruik maken van onze petanqueterreinen. Maar we houden steeds 1 terrein vrij voor liefhebbers die op dat moment zin hebben om een balletje te gooien. Je kan petanqueballen lenen in het centrum of zelf meebrengen.