Den Birkenblok, Vrasene

Naar overzicht

Welkom,

Als dienstencentrum willen wij samen met de buurt en de andere organisaties en verenigingen komen tot een zorgzame buurt. Dat wil zeggen een buurt die leeft, waar buren elkaar kennen en spontaan helpen.

Aanbod:

Ontmoetingsruimte

Vrij toegankelijk op maandag, woensdag en vrijdag van 10.30 tot 17.30 uur.
Aangenaam samenzijn voor jong en oud. Iedereen is dan welkom om o.a.:

  • een drankje of een tussendoortje te nuttigen (aangeboden door onze enthousiaste medewerkers en vrijwilligers);

  • een gezelschapsspel te spelen (kaarten, rummikub, scrabble,…);
  • een krant of boek te lezen of te ruilen uit onze boekenkast;
  • gebruik te maken van gratis internet;
  • een gezellige babbel te doen.

Warm middagmaal 

Op maandag, woensdag en vrijdag tussen 12 en 13 uur.
Een warme maaltijd bestaat uit soep, hoofdgerecht, dessert en drankje aan een kleine prijs. Ook op feestdagen, die op die dagen vallen, wordt er een middagmaal geserveerd.

Je goed voelen in jouw eigen buurt

Maak een afspraak met centrumleider Sofie Lievens.
Je kan ook vrijblijvend advies komen vragen. We zoeken dan samen met jou naar een oplossing op maat. We brengen je in contact met hulpvaardige buren, lotgenoten of verwijzen door naar de gepaste dienstverlening.

Activiteiten, vormingen, vergaderingen, initiaties, ... met een sociaal randje

Maak een afspraak met centrumleider Sofie Lievens.
Wil je iets kleins of groots organiseren voor de buurt en ben je op zoek naar een gepaste ruimte? Bekijk samen met de centrumleider hoe we je initiatief kunnen ondersteunen.

  • Warm middagmaal

    Iedereen kan bij ons terecht voor een 3-gangenmiddagmaal en dit op maandag, woensdag en vrijdag. Ook op feestdagen, die op die dagen vallen, serveren we een middagmaal. Wie een Kansenpas heeft, betaalt 5 euro, anders kost een warme maaltijd 7,25 euro. Hiervoor vragen we wel vooraf in te schrijven, ten laatste 2 dagen op voorhand, en cash te betalen bij inschrijving. Wie telefonisch inschrijft voor de maaltijd, betaalt dan op de dag zelf. 

    Inschrijven kan op maandag, woensdag en vrijdag van 10u30 tot 14u00 in het dienstencentrum of telefonisch op 0471 62 68 29. Je kan ook via e-mail inschrijven: denbirkenblok@zpw.be.