't Lammeken, Sint-Niklaas

Naar overzicht

Actueel:

Bevraging mantelzorg.

Mantelzorg is de ondersteuning die je geeft aan een persoon met wie je een goede band hebt en die zorgbehoevend is (ov. ziekte, handicap, psychische kwetsbaarheid,...). Je hebt onbetaald en regelmatig bij dagdagelijkse taken. Alle mantelzorgers verdienen onze erkenning en dankbaarheid voor wat ze doen. Alle zorgsituaties zijn anders en ieder heeft een eigen verhaal.

Vanuit de lokale dienstencentra krijgen we graag een beter zicht op wie aan mantelzorg doet en waar je als mantelzorger nood aan hebt. Het doel is om met hulp van deze bevraging onze werking en dienstverlening aan te passen om mantelzorgers beter te ondersteunen.

Indien je vragen of bedenkingen hebt rond dit thema kan je steeds contact opnemen met je lokaal dienstencentrum.

Hierbij de link naar de bevraging:

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=RUCr-8rab0O7rdnvNdDHD3KqWRMS6zVMrGtT1c1t5k1URUFRS1FQMlgzWjg5MVpBNU1XN0FaRUZKSC4u

Een afdrukbare versie vind je rechts bij de bijlagen.

Alvast bedankt voor je tijd en medewerking.

Welkom, 

Wij zijn Patrizio en Veerle van dienstencentrum 't Lammeken. We stellen ons even voor: 

Patrizio is de centrumleider, hij is de motor van het dienstencentrum en hem kom je zeker tegen als je langskomt in 't Lammeken.

Veerle is onthaalmedewerker. Momenteel is Veerle tijdelijk afwezig, maar om je te laten inschrijven voor activiteiten, dienstverlening,… kan je steeds terecht bij haar collega 's aan het onthaal van 't Punt.

Inschrijven kan van maandag tem vrijdag van 9 tot 12.30 uur en 13 tot 16 uur of telefonisch op 03 778 55 55. 

Indien je je laat inschrijven aan het onthaal zelf kan je betalen via factuur, bancontact, cash of via de geldbeugel. Wanneer je telefonisch inschrijft kan je betalen via factuur of via de geldbeugel.  

Zorgzame buurt 

Dienstencentrum ‘t Lammeken probeert zich meer en meer te richten op buurtgericht werken. Als dienstencentrum willen wij samen met de buurt en de andere organisaties en verenigingen hier onze schouders onder zetten.  
Want zeg nu zelf: hoe mooi zou het zijn te komen tot een buurt die leeft, waar buren elkaar kennen en spontaan helpen.  

Maak je je zorgen om iemand in je buurt die weinig sociaal contact heeft of die moeilijkheden ondervindt om zelfstandig te wonen, dan mag je ons zeker contacteren. We bekijken dan samen met hen wat we kunnen betekenen. 

Volg ons op Facebook en blijf zo op de hoogte van onze activiteiten en dienstverlening: Facebook.com/thuiszorgsintniklaas 

Warme middagmaaltijden  

Dienstencentrum ‘t Lammeken werkt voor de warme maaltijden samen met sociaal restaurant De Variant. Zij zijn gelegen in hetzelfde gebouw als ‘t Lammeken 

Voor de openingsuren, prijzen en menu verwijzen we graag door naar hun website:

https://denazalee.be/catering-restaurant/restaurant-de-variant/ 

Ontmoetingsruimte  

 Onze ontmoetingsruimte is open van maandag tem vrijdag van 10.30 tot 17.30 uur. Iedereen is dan welkom om oa: 

 • Een drankje of een tussendoortje te nuttigen, 
 • één van onze vele gezelschapspelen te spelen (uno, rummikub, scrabble,…),
 • Een krant te ontlenen en te lezen (Het Nieuwsblad of De Gazet Van Antwerpen),
 • Naar televisie te komen kijken,
 • Gebruik te maken van onze computer waarmee je gratis op internet kan surfen,
 • Een gezellige babbel te doen,

Kom dus gerust langs en leer ons dienstencentrum, onze medewerkers en de buurtbewoners beter kennen! 

 Aanbod 

Dienstencentrum ’t Lammeken biedt heel wat ontspanningsmogelijkheden voor jong en oud en een waaier aan sociale en culturele activiteiten.  

Zo organiseren we oa 

 • Informatiemomenten en vormingen. 
 • 1 op 1 wandelingen en/of huisbezoeken. 
 • Ontspanningsmomenten (bingo, dansnamiddagen, ...). 
 • Bewegingsmomenten (wandelingen, fietstochten, turnen, ). 
 •  

We helpen graag mee om een plaats van ontmoeting te creëren, zowel in het dienstencentrum zelf als in de nabije buurt. 

Alle activiteiten staan ook in onze tweemaandelijkse activiteitenkalender. Deze vind je onder meer aan het onthaal van ‘t Punt, aan de kassa van De Variant, in het Welzijnshuis, in het stadhuis,  Rechts op deze pagina vind je deze kalender ook digitaal terug. 

Onze activiteitenkalender kan je ook tweemaandelijks via mail toegestuurd krijgen. Indien je dit wenst, neem dan contact op met Veerle en laat je mee opnemen in onze mailinglijst via 03 778 55 55. 

 Dienstverlening  

 Naast onze activiteiten kan je in ’t Lammeken ook terecht voor verschillende vormen van dienstverlening: 

 • Badkamer met bad of badkamer met douche: van maandag tem vrijdag tussen 10.30 en 16 uur. De kostprijs is 0.50 EUR per half uur. Reserveren kan aan het onthaalBij gebruik van één van onze badkamers dien je zelf je materiaal (zeep, handdoek, washand, ) mee te brengen. We vragen ook om de badkamers proper achter te laten na gebruik. 
 • Wasserette: van maandag tem vrijdag tussen 10.30 en 16 uur kan je gebruik maken van onze industriële wasmachine of droogkast. De kostprijs is 2.80 EUR om te wassen en 2 EUR om te drogen. Jetons voor onze wasserette zijn te verkrijgen aan het onthaal van ‘t Punt. Je dient wel zelf je eigen waspoeder en/of wasverzachter mee te brengen.  
 • Pedicure: een pedicurebehandeling bij pedicure Annick kost 19 EUR. De data vind je steeds in onze tweemaandelijkse activiteitenkalender. Reserveren kan aan het onthaal. 
 • Kapsalon: Op dinsdag en donderdag kan je tussen 9 en 16.30 uur terecht bij kapster Yannick. Een afspraak kan je rechtstreeks bij haar maken op het nummer 0494 90 71 35. Op maandag en vrijdag kan je tussen 9 en 16.30 uur terecht bij kapster Nathalie. Een afspraak kan je rechtstreeks bij haar maken op het nummer 0479 31 55 11. 

De prijslijst van ons kapsalon kan je rechts op deze pagina bij de bijlagen terugvinden.  

Info over Zorgpunt Waasland 

Heb je vragen over thuis- of woonzorg, aarzel dan niet om contact op te nemen met het thuiszorgcentrum ‘t Punt. Zij bekijken hoe ze je kunnen helpen en eventueel doorverwijzen met vragen over oa: 

 • Thuiszorg
 • Poetsdienst
 • Karweidienst
 • Maaltijden aan huis
 • Dagverzorging
 • Ouderenflats, serviceflats, kortverblijf of woonzorgcentra
 • Referentiepersoon dementie

 

 • Centrumleider de Luca Patrizio

 • Onthaalmedewerker Van Hoof Veerle