't Lammeken, Sint-Niklaas

Naar overzicht

Sinds maandag 13 januari 2020 is het dienstencentrum opnieuw open op zijn vertrouwde plek in de Lamstraat 23 in een uitnodigende, moderne en duurzame nieuwbouw. Bij de nieuwe start is ook gekozen voor een nieuwe naam. Dienstencentrum De Wilg bestaat niet meer. Onze nieuwe naam is dienstencentrum ’t Lammeken. Iedereen is in het splinternieuwe dienstencentrum 't Lammeken welkom voor een leuke babbel, een lekkere knabbel en een ruim aanbod aan activiteiten.Ook sociaal restaurant De Variant heeft hier nu zijn stek en verhuisde van de Azalealaan naar de Lamstraat. Tegen het voorjaar zijn ook het ruime terras en de vier petanquebanen klaar.  En voor de kleintjes zijn er ook enkele speeltuigen.

Ontspannen in ons dienstencentrum

Het dienstencentrum organiseert momenteel enkel aangepaste initiatieven die passen binnen de huidige coronamaatregelen. Deze vind je op: https://zorgpuntwaasland.be/activiteiten/ of in onze tweemaandelijkse activiteitenkalender.

Dienstencentrum 't Lammeken biedt een waaier aan sociale en culturele activiteiten, en heel wat ontspanningsmogelijkheden voor jong en oud. Ons dienstencentrum is een ontmoetingscentrum waar heel wat te beleven valt. Iedereen is welkom, met extra aandacht voor ouderen en de meest kwetsbaren. Samen blijven we fit en in beweging.

De ‘Vergeet me liedjes’ is een koor waar personen met dementie volwaardig lid zijn. Ze kunnen samen met familie en sympathisanten liedjes zingen en herontdekken uit hun jeugd. ‘Samen zingen voor een grotere verbondenheid’. Een muziektherapeute begeleidt het koorDit project is een samenwerking tussen Koor en Stem, Familiegroep Dementie, De Companjong regio St-Niklaas en Zorgpunt Waasland. 

Het "Vergeet-me-liedjes"koor komt, tweewekelijks op vrijdag, samen in dienstencentrum Den Aftrap, Gerdapark 14 9100 Sint-Niklaas.

Alle activiteiten van 't Lammeken en onze andere dienstencentra Den Aftrap, De Schutterij in Sinaai en de antennepunten in Belsele en Nieuwkerken staan in onze  tweemaandelijkse activiteitenkalender. 

Bijleren en bijblijven

Wie graag nog wat wil bijleren kan deelnemen aan opleidingen en cursussen zoals onder meer lessen in Frans en werken met de computer. In 't Lammeken komt ook een computer waarop je gratis kan surfen op het internet.

Middaglunch en bistro

Opgelet: Tijdelijk andere openingsuren door de coronamaatregelen:
De Variant is momenteel gesloten  
Afhaalmaaltijden zijn mogelijk op volgende locaties:
- De Variant: maandag tot zaterdag van 11 tot 14 uur (bestellen op 03 778 62 60 of  catering.devariant@vzwdenazalee.be)
- Den Aftrap: dinsdag en vrijdag van 11 - 12 uur
- De Schutterij: maandag en woensdag van 10.30 - 11.30 uur (bestellen op 03 778 59 60). 
- Centrale keuken: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.30 - 11.30 uur (bestellen op 03 778 57 75 of  keuken.priesteragie@zpw.be) 
Bestellen hoeft niet, maar mag natuurlijk. Je kan kiezen uit het aanbod zolang de voorraad strekt.  De centrale keuken heeft steeds afhaalmaaltijden in voorraad. Elke maand ontvang je een factuur. Smakelijk!


Je kan in 't Lammeken bij sociaal restaurant De Variant van 11 tot 14 uur van maandag tot en met zaterdag genietenvan een lekkere, verse lunch maar ook van belegde broodjes of een croque met een slaatje. Je kan kiezen voor de driegangenlunch met soep, voorgerecht en dessert of voor de dagschotel eventueel aangevuld met soep, een voorgerecht of een dessert. 

In onze bistro kan kan je ook een snack eten, of wat lekkere zoetigheden zoals een pannnenkoek, een Brusselse wafel of een ijscoupe. Je kan er ook terecht voor een geurige koffie, thee of verfrissend drankje.

Mensen met een kansenpas betalen minder. Zij genieten van een sociaal tarief. Een kansenpas wordt uitgereikt door het stadsbestuur en het OCMW van Sint-Niklaas. Elke Sint-Niklase inwoner met een laag inkomen kan deze kansenpas aanvragen in het welzijnshuis in Sint-Niklaas. Wie leefloon, bijstand of een vervangingsinkomen ontvangt, kan in het sociaal restaurant gaan eten aan het laagste tarief. Daarvoor moet je wel eerst een restaurantpas aanvragen bij de maatschappelijke dienst in het Sint-Niklase welzijnshuis, Abingdonstraat 99 te Sint-Niklaas, elke werkdag tussen 9 en 12 uur. Jouw aanvraag zal dan verder worden onderzocht.

Tarieven driegangenlunch restaurant De Variant

 Volle prijs
 • Per persoon: € 9,00
 • Per kind van 6 jaar tot 12 jaar : € 6,40
 • Kinderen jonger dan 6 jaar : € 1
Prijs met een kansenpas
 • Per persoon: € 6,40
 • Per kind van 6 jaar tot 12 jaar: € 3,50
 • Kinderen jonger dan 6 jaar: € 1
Prijs met een restaurantpas
 • Per persoon: € 3,50
 • Per kind van 6 jaar tot 12 jaar: € 1 
 • Kinderen jonger dan 6 jaar: € 1

Tarieven dagschotel restaurant De Variant 

 Volle prijs
 • Per persoon: € 6,40
 • Per kind van 6 jaar tot 12 jaar: € 4,50
 • Kinderen jonger dan 6 jaar: € 1
Prijs met een kansenpas
 • Per persoon: € 4,50
 • Per kind van 6 jaar tot 12 jaar: € 2,60
 • Kinderen jonger dan 6 jaar: € 1
Prijs met een restaurantpas
 • Per persoon: € 2,60
 • Per kind van 6 jaar tot 12 jaar: € 1 
 • Kinderen jonger dan 6 jaar: € 1
Supplement voorgerecht of dessert: € 1 (voor alle tarieven)
 

En nog veel meer …

Bad– en douche

Dienstencentrum  't Lammeken: maandag - vrijdag van 10 tot 12.30 uur en 13 tot 16 uur 

OPGELET: Van 12/04 tem 02/05 zijn onze badkamers buiten gebruik.

Kapper: voorlopig gesloten door coronamaatregelen

Dienstencentrum  't Lammeken:  Kapster Yannick is aanwezig op dinsdagnamiddag en op donderdag. Je kan bij haar een afspraak maken op deze dagen via het telefoonnummer: 0494 90 71 35

Voetverzorging: door coronamaatregelen tijdelijk enkel voor wie dit medisch noodzakelijk is.

Dienstencentrum  't Lammeken: Data vind je in onze kalender bij dienstverlening.

Wasserette (binnenkort)
Vergaderruimtes/feestzaal met catering mogelijk: door coronamaatregelen tijdelijk niet mogelijk
 • Team 't lammeken

  Centrumleidster Poppe Evelien

Gerelateerd nieuws: