Dienstencentra vieren feest

Terug naar overzicht

2 oktober 2023

De Vlaamse dienstencentra vieren dit jaar hun 50-jarig bestaan. De dienstencentra van Zorgpunt Waasland maken er een feestweek van met vlagjes om te vieren. De dienstencentra deelden vlagjes uit in de buurt met een oproep om elk huis te bevlaggen op dinsdag 3 oktober. De warmste straat waar het meeste vlagjes buiten hangen, mag het dienstencentrum op bezoek verwachten op 13 oktober met een fleurig cadeautje voor iedereen.

Op woensdagnamiddag 4 oktober is iedereen van harte welkom voor een gezellige namiddag met lokaal talent en lokale versnaperingen waar de dienstencentra ook hun nieuwe slogan lanceren: samenwerken, je buurt versterken.


Een namiddag vol gezelligheid met lokale muziek en lekkernijen

De dienstencentra staan voor heel veel warmte en gezelligheid. Daarom kan je op woensdagnamiddag 4 oktober in elk dienstencentrum genieten van een lokale muziekband en een heerlijke lokale lekkernij en dat tussen 14 en 16 uur.  Het vlagje dat men thuis in de bus kreeg en dat ook op diverse locaties is uitgedeeld, dient als toegangsticket. Wie nog geen vlagje heeft, is ook welkom en kan nog een vlagje krijgen in het dienstencentrum. Met al die vlagjes maken ze in de dienstencentra woensdagnamiddag een zo lang mogelijke vlaggenlijn om de dienstencentra symbolisch met elkaar te verbinden.

Nieuwe slogan: samenwerken, de buurt versterken

De dienstencentra van Zorgpunt Waasland lanceren meteen ook hun nieuwe slogan: samenwerken, de buurt versterken. “De slogan vat de nieuwe visie samen. De dienstencentra zijn veel meer dan een plek voor info, ontspanning en dienstverlening. Ze zijn het kloppende hart van jouw buurt, een plek waar je omgeving en zorg samenkomen. Door samen te werken, versterken we niet alleen de banden in de buurt, maar bieden we ook een helpende hand aan wie dat nodig heeft”, duidt teamcoach Leen Van De Wiele.

 Onze dienstencentra zijn meer dan alleen een plek voor informatie, ontspanning en dienstverlening. Ze zijn het kloppende hart van jouw buurt, een plek waar je omgeving en zorg samenkomen. 

Onze visie is helder: door samen te werken, versterken we niet alleen de banden in de buurt, maar bieden we ook een helpende hand aan hen die dat nodig hebben. Of je nu op zoek bent naar vriendschap, ondersteuning, of gewoon een lekkere maaltijd 's middags, bij onze dienstencentra ben je altijd welkom.  Wij zijn er voor jou, en samen maken we het verschil.

 In onze dienstencentra vind je een warme sfeer, waar mensen van alle leeftijden samenkomen om te leren, te genieten en elkaar te ondersteunen. We geloven in de kracht van de buurt, en we zijn er om jou te helpen bij elke stap van je reis, of je nu op zoek bent naar informatie, gezelschap, of praktische hulp.

 Kom gerust eens binnen bij onze dienstencentra en ontdek wat we voor jou en jouw buurt kunnen betekenen. Samenwerken om je buurt te versterken, dat is waar de dienstencentra van Zorgpunt Waasland voor staan. 

De optredens

Sint-Niklaas

  • DC Den Aftrap, Gerdapark Sint-Niklaas: optreden van leerlingen d’Academie gitaar en piano en ‘s avonds van 19 – 22 uur: Mr Tall (DJ) met Popcorn Oldies
  • DC Den Dissel, Turkyen Nieuwkerken: The Staff
  • DC De Schutterij: Guido Kersschot
  • DC ’t Lammeken: Leo & Jean

Beveren

  • DC De Rui, Pastoor Verwilghenplein, Haasdonk: optreden Walter Cantens
  • DC Den Birkenblok, Oude Dorpsstraat, Vrasene: Tournée Générale (met onze collega Reinart Oste van ICT)
  • DC De Griel, Oude Zandstraat 102, Beveren: Hummingbird (Met collega Joke Ivens uit WZC De Notelaar)

     Zwijndrecht

  • DC Houtmere, Houtmere, Zwijndrecht: The Amuzant