Eerste stap gezet naar uitbreiding werkingsgebied

Terug naar overzicht

De OCMW-raad van Sint-Gillis-Waas heeft op donderdag 20 juni 2024 met eenparigheid van stemmen ingestemd om de Welzijnsvereniging te ontbinden en besloten om toe te treden tot het Zorgpunt Waasland. Daardoor kunnen zij de activiteiten en het personeel van de Welzijnsvereniging inbrengen in het Zorgpunt Waasland. Dit betekent dat het woonzorgcentrum en kortverblijf De Kroon, de twee residenties met assistentiewoningen Kamerwijk en Ruiterhof en het seniorenrestaurant onder de vleugels van het Zorgpunt Waasland komen vanaf 1 januari 2025. 200 medewerkers en 100 vrijwilligers maken de overstap.

De overdracht is daarmee nog niet definitief beslist.Want de komende maand zullen ook de OCMW-raden van Beveren, Kruibeke, Sint-Niklaas en Zwijndrecht en hun afgevaardigden in de algemene vergadering van Zorgpunt Waasland nog hun akkoord moeten geven over de toetreding van het OCMW van Sint-Gillis-Waas als partner.

De bedoeling van de toetreding is om, zonder extra kosten, deel uit te maken van een sterke organisatorische en bestuurlijke structuur, die zorgt voor een openbaar én lokaal verankerd zorgbeleid goed voor de inwoners, de medewerkers en het bestuur. Daardoor kan maximaal ingezet worden op de zorg ‘aan het bed en thuis’.

De openbare welzijnsvereniging Zorgpunt Waasland is een samenwerkingsverband tussen de OCMW-besturen van Beveren, Kruibeke, Sint-Niklaas en Zwijndrecht. Zorgpunt Waasland ging van start op 1 januari 2019 en biedt woon- en thuiszorg aan in Beveren, Kruibeke, Zwijndrecht en Sint-Niklaas. Het beheert momenteel 12 woonzorgcentra, 9 dienstencentra, 3 dagverzorgingscentra, 378 assistentiewoningen en een home en dagopvang voor mensen met een beperking. Er werken 1650 medewerkers en meer dan 500 vrijwilligers. Het Zorgpunt Waasland blaast dit jaar 5 kaarsjes uit en is één van de grotere zorgbedrijven in Vlaanderen.