Eerste woonzorgcentrum met ontsmettingsunit

Terug naar overzicht

In ziekenhuizen en woonzorgcentra is hygiëne en bescherming tegen zorginfecties een topprioriteit, zeker in deze coronatijden. 

Als eerste woonzorgcentrum in de Benelux, beschikt woonzorgcentrum De Gerda sinds kort zelfs over een decontaminatiecel, “Het toestel laat toe om materiaal in bulk snel en bovenal veilig te ontsmetten”, licht Olivier Lamberts van de firma Medtradex toe. “De decontaminatiecel, geproduceerd door het West-Vlaamse Isomasters, lijkt op een grote inloopfrigo, waarin je allerlei (rollend) materiaal kan plaatsen en ontsmetten. In WZC De Gerda gaan niet alleen tiltoestellen in de cel maar ook thermometers, RR-meter en zelfs toetsenborden, computermuizen en draagbare telefoons. Zo krijgen we het materiaal dat door vele handen gaat, telkens weer perfect veilig voor elke medewerker, bewoner of bezoeker”, zeggen Anneliese De Clippeleir, dagelijks verantwoordelijke en Peter Reyns, coördinator hoteldiensten.

Samen met de mobiele ontsmettingstoestellen die Zorgpunt Waasland al een tijdje in gebruik heeft, kunnen we onze medewerkers een extra veilige werkomgeving aanbieden en onze bewoners en bezoekers nog beter beschermen”, aldus Tjeu van Diessen, algemeen directeur. 

Bijlagen