Eerste zitnetbaltornooi tussen onze voorzieningen

Terug naar overzicht

Dinsdag 7 november 2023

In de sporthal van Beveren namen de bewoners van vijf woonzorgcentra en de gebruikers van één dagverzorgingscentrum het dinsdagnamiddag 7 november op tegen elkaar tijdens het eerste zitnetbaltornooi tussen voorzieningen van Zorgpunt Waasland. 

Zes voorzieningen deden mee, drie uit Sint-Niklaas en drie uit Beveren. Niet slecht voor de eerste editie. De deelnemende teams zijn: WZC De Spoele, WZC Het Lindehof, DVC De Sprankel uit Sint-Niklaas en WZC Briels, WZC Boeyé-Van Landeghem en Huize Elisabeth/ Huize Linde uit Beveren. Ze spelen tegen elkaar in een poulesysteem. Het was uitkijken naar de finale want daarin nam een team uit Beveren het op tegen een team van Sint-Niklaas.

Het team van dagverzorging De Sprankel uit Sint-Niklaas haalde het in de spannende finale met 15-13 van het team van woonzorgcentrum Boeyé-Van Landeghem uit Kallo. Met een "moe, maar volgend jaar komen we terug", namen de teams afscheid van elkaar. 

Het initiatief voor het tornooi komt van woonzorgcentrum De Spoele uit Sint-Niklaas waar men al langer netbal speelt met de bewoners. De ploegen van de andere deelnemende woonzorgcentra zijn er eveneens klaar voor. “We houden onze bewoners met allerlei activiteiten in beweging. Door samen te sporten verbeteren we niet alleen hun mobiliteit, maar ook hun kracht, coördinatie en cognitief functioneren,” zeggen Marlies Poppe en Merel Meersschaert van WZC De Spoele.

“Het gevoel van samenhorigheid en het wedstrijdelement maakt het extra leuk voor de spelers. En ook voor de collega’s onderling. Het zorgt voor een grotere verbondenheid tussen de verschillende disciplines en tussen de verschillende ‘clusters’ van Zorgpunt Waasland.

Voor het praktische verloop van het tornooi konden de organisatoren rekenen op extra hulp van onze vrijwilligers en de leerlingen van CDO Newton in Sint-Niklaas waarvoor onze hartelijke dank.

Bekijk hier de reportage die TV Oost-Vlaanderen maakte: