Levensloop: met vallen en opstaan blijven doorgaan

Terug naar overzicht

Weet je nog? Vorig jaar vertelde Silvia, onze collega uit woonzorgcentrum Briels ons in een aangrijpende getuigenis hoe ze het gevecht aanging met borstkanker. Met vallen en opstaan bleef ze doorgaan. Nog altijd zijn er twijfels, hoe zal het verder gaan?Ze heeft veel te danken aan TRIA + bij Vitaz...

TRIA + bij Vitaz, een echte + 

Ik heb het werk langzaamaan terug herstart met 3 x 2 uurtjes per dag en zo telkens na 2 maand een uurtje extra. Nu zit ik op 19 uur per week in de gewone shiften. Het is nog zwaar maar het gaat veeeeel beter door de intensieve revalidatie in Vitaz. Ik ben in januari gestart met TRIA + ,oncorevalidatie met als doel meer te bewegen en de kans op herval te verminderen. Dit is een zeer intensieve training. Het is trainen voor triathlon, zwemmen, fietsen, lopen. Het was spannend om eraan te beginnen want ik kon niet zwemmen.  

 Het einddoel was deelnemen aan de Steratlon ‘24. En dat is me gelukt. 

De trainingen startten in januari. Op maandag stabilisatietraining in Vitaz. Op dinsdag en donderdag zwemmen. Op woensdag spinning in de wintermaanden en bij beter weer rijden op de racefiets. Ook zijn er dan nog de looptrainingen 2 tot 3 maal per week. En op zondagmorgen ook een rit op de racefiets. Dus je kunt wel zien dat er niet veel dagen overblijven zonder te sporten. 

In het begin denk je dat je dat nooit gaat kunnen (nooit sportief geweest) maar gaandeweg bouw je conditie en vooral vertrouwen op.  En je wordt zo goed omringd door lotgenoten, buddy’s, coaches...  
 
Het einddoel was deelnemen aan de Steratlon ‘24. Ik heb uiteindelijk gekozen voor 1/8 triathlon, dat is 500meter zwemmen, 25km fietsen en 5km lopen. En dat is me gelukt!  

De 1/4 triathlon was voor mij nog iets te vroeg omdat mijn zwemmen in open water nog niet voldoende was om 1km vol te houden binnen de tijd. Zo hebben we een doel voor volgende keer.  

Het sporten helpt echt tegen de vermoeidheid. En wist je dat sporten ook endorfines aanmaakt? Endorfine is een door het lichaam geproduceerde opioïde peptide die helpt bij het onderdrukken van pijn en die een gevoel van welbevinden en geluk geeft.  

Een goede raad: beweeg! 

Ook in mijn vakantie heb ik de vele voordelen van de deelname aan TRIA + mogen ervaren. Ik kon terug volop wandelen en genieten van de mooie Deense natuur. Ik raad iedereen aan om meer te bewegen en er de voordelen ervan te mogen ervaren.    

Je kan je steentje al bijdragen om tijdens het Levensloop weekend met mij mee te lopen of te wandelen. 

Wie durft de uitdaging aan? Geen tijd? Iedereen heeft wel ergens tijd, je kan een uurtje wandelen of lopen in plaats van voor tv te zitten en dan nog meestal met een ongezonde snack. 

Sportieve groetjes 

Silvia 

Kom naar Levensloop Beveren, zaterdag 19 en zondag 20/10 van 15 tot 15 uur. Steun Team Zorgpunt Waasland en kom langs bij onze stand op het middenplein voor een hapje of een drankje. Tot dan.