Nieuw: avondzorg in Kruibeke en Zwijndrecht

Terug naar overzicht

Inwoners van Kruibeke en Zwijndrecht kunnen vanaf nu voor avondzorg exclusief terecht bij Zorgpunt Waasland. Dat is afgesproken binnen Geïntegreerde Zorg Waasland. Tot nu bieden zorgaanbieders waaronder Zorgpunt Waasland enkel overdag gezinszorg aan in Kruibeke en Zwijndrecht, maar daar komt dus avondzorg bij. Nu meer en meer mensen op hoge leeftijd langer thuis blijven wonen of na een ingreep sneller het ziekenhuis verlaten, komt er meer vraag naar avondzorg.  Hulp bij het avondeten,  een laatste avondtoilet en -verzorging,  mensen veilig en wel in hun bed helpen zodat ze met een gerust hart kunnen gaan slapen... Het biedt de zorgvrager maar ook zijn naasten heel wat minder kopzorgen en extra veiligheid en comfort. 

Wat is avondzorg? 

Elke inwoner van Kruibeke of Zwijndrecht die nood heeft aan zorg of ondersteuning, kan beroep doen op de avondzorg. Een zorgkundige helpt je dan bijvoorbeeld bij aan- en uit-kleden, de hygiënische verzorging, het nemen van de voorgeschreven medicatie, ondersteuning bij het avondeten en een hartelijke babbel natuurlijk... 

In de proeffase is avondzorg mogelijk van 17 tot 20 uur. Later hoopt Zorgpunt Waasland dit uit te breiden tot 21 uur ‘s avonds. 

Voor alle duidelijkheid: voor specifieke verpleegkundige taken, kan men terecht bij een dienst thuisverpleging.  

Meer info of een aanvraag gezinszorg en/of avondzorg:  

Tel. 03 376 86 87 of thuiszorg.oost@zpw.be