Nog maar pas diploma en meteen aan de slag!

Terug naar overzicht

Voor de 23ste keer stoomde het opleidingscentrum van Zorgpunt Waasland een nieuwe lichting logistieke hulpen en zorgkundigen klaar voor een job in de thuis- en woonzorg. De groep cursisten bestond ook dit jaar uit een bonte en kleurrijke mengeling van leeftijden en culturen. Vier cursisten kozen voor de verkorte opleiding logistieke hulp. Zes cursisten volgden het langere traject voor zorgkundige en mochten afgelopen vrijdag hun diploma zorgkundige in ontvangst nemen in thuiszorgcentrum ‘t Punt. Vijf van de zes kunnen meteen aan de slag. Dinsdag 2 mei is een nieuwe groep cursisten met de opleiding gestart.

* Eén persoon op de foto wou niet herkenbaar in beeld.

Zes cursisten haalden met succes de eindmeet na één jaar opleiding met stage en mogen zich nu officieel ‘zorgkundige’ noemen. De opleiding logistieke hulp en zorgkundige is een gratis voltijdse dagopleiding van 12 maanden met 1320 uur les en 650 uur stage en dit in samenwerking met de VDAB.

“Drie zorgkundigen kiezen voor Zorgpunt Waasland en daar zijn we heel blij mee”, licht algemeen directeur Tjeu van Diessen toe. “Twee van hen beginnen binnenkort bij WZC De Gerda en WZC Populierenhof. De derde zorgkundige gaat onze thuiszorgploeg in Beveren versterken.”

Voorzitter Maxime Callaert: “Het is heel knap om te zien hoe onze cursisten erin slagen om een nieuwe wending te geven aan hun loopbaan. Chapeau, want het is toch een niet te onderschatten dagopleiding die heel wat vraagt van de cursisten, zeker als je al een gezin of kinderen hebt, of de cursus op latere leeftijd aanvat.”

De groep bestond ook dit jaar uit een bonte en kleurrijke mengeling van leeftijden en culturen. De jongste cursiste telt 22 lentes, de oudste, Tatyana Shabanova, is 55 jaar. Tatyana, afkomstig uit Kazachstan en sinds ‘2000 in België, staat te popelen om begin juni op haar vijfenvijftigste te starten in woonzorgcentrum Populierenhof.

Tatyana Shabanova: “In de USSR behaalde ik een administratief diploma en werkte ik op het ministerie van autotransport en later zorgde ik voor kindjes van internationale herkomst. In België werkte ik als poetshulp. Enkele cursussen administratief Nederlands, verkoop en vele interims later koos Tatyana vorig jaar bewust voor de opleiding zorgkundige: “Ik ben zorgvaardig, behulpzaam, empathisch en sociaal, allemaal kwaliteiten die ik volop ga kunnen inzetten als zorgkundige in het woonzorgcentrum.”

Om extra medewerkers in de zorg aan te trekken hanteert Zorgpunt Waasland ook verkorte selectieprocedures en Jobdagen. De eerstkomende Jobdag met heel wat vacatures in Sint-Niklaas maar ook in Beveren, Kruibeke en Zwijndrecht is op dinsdagnamiddag 9 mei in WZC Populierenhof in Nieuwkerken van 13.30 tot 19 uur.