Visie op wonen en leven in onze woonzorgcentra

Terug naar overzicht

Het Zorgpunt Waasland wil een thuisgevoel creëren voor bewoners, familie en medewerkers. Deze visie vormde de basis van de visie op wonen en leven in onze woonzorgcentra.

Een visie op wonen en leven? Ja, natuurlijk. Want woonzorgcentra zijn veel meer dan huizen waar je verzorging krijgt. Bewoners wonen en leven hier. De visie geeft onze kijk op dat wonen en leven weer. Elke dag, in al wat we doen en hoe we het doen, ademen we die visie uit. 

De visie is een cocreatie door medewerkers uit onze woonzorgcentra die samen de masterclass van de Vereniging voor Vlaamse Steden en Gemeenten volgden. In elke voorziening is er een procesgroep die samen de visie en de sleutelprincipes ontwikkelden. 4 x per jaar komen zij samen als lerend netwerk. De stuurgroep gaf de visie verder vorm en ondersteunt beleidsmatig.

De zes sleutelprincipes zijn vertaald in zes herkenbare grafische symbolen die in de huisstijl van Zorgpunt Waasland gegoten zijn. Het komende jaar dragen onze woonzorgcentra de visie en de sleutelprincipes één voor één uit met diverse communicatieacties naar de andere medewerkers, bewoners, familie en bezoekers. 

Ga naar de visie op wonen en leven in onze woonzorgcentra en bekijk onze sleutelprincipes.