Wij zijn 'Sportbedrijf' van Sport Vlaanderen

Terug naar overzicht

24 februari 2024

Zorgpunt Waasland, de openbare zorgvereniging die in Beveren, Kruibeke, Sint-Niklaas en Zwijndrecht thuis- en woonzorg aanbiedt, zet al enkele jaren in op blije, gezonde én fitte medewerkers. Een heel jaar door motiveert het team Happy@Work met Fit@Work medewerkers om te bewegen met diverse acties. Dit jaar kunnen medewerkers gratis proeven van allerlei sporttakken zoals trampolinejump, padel... Voor die inzet krijgt Zorgpunt Waasland nu het label ‘Sportbedrijf’ van Sport Vlaanderen.

Label Sportbedrijf 

Elke onderneming die investeert in de gezondheid van zijn werknemers door hen voldoende te laten sporten en bewegen, krijgt van Sport Vlaanderen de juiste erkenning en beloning. “Sinds 2022 kunnen alle bedrijven die hun medewerkers aanzetten tot sporten en bewegen het Label Sportbedrijf verdienen als ze voldoen aan diverse criteria”, zegt Christoph Caluwé, consulent Sportieve werkplek van Sport Vlaanderen die het label kwam uitreiken.

Actief gezondheids- en welzijnsbeleid

“We voeren een actief gezondheids- en welzijnsbeleid binnen het Zorgpunt Waasland waar medewerkers zich thuis en gewaardeerd voelen en waar iedereen zichzelf kan zijn. Want gezonde medewerkers zijn niet alleen vrolijker en actiever, maar ook minder ziek”, zegt algemeen directeur Tjeu van Diessen.


Fit@Work met tal van initiatieven

“Ons team Happy@work, met daarin ook onze interne preventie-adviseur, deskundige interne communicatie en ambassadeurs van de voorzieningen, motiveert onze 1.650 medewerkers meer te bewegen onder de noemer Fit@Work met tal van initiatieven.”

Zo profileert Zorgpunt Waasland zich al langer als fietsbedrijf. Meer dan de helft van de personeelsleden krijgt maandelijks een fietsvergoeding. Al 157 collega’s leasen een fiets via Zorgpunt Waasland. Bij diverse fietsenwinkels krijgen medewerkers korting. Op elke locatie zijn er ook bedrijfsfietsen beschikbaar om korte werkafstanden af te leggen. Om veilig en goed zichtbaar de baan op te gaan, krijgt elke medewerker een fluohesje en een gratis fietstas als ze regelmatig fietsen. De algemeen directeur geeft graag het goede voorbeeld en doet bijna al zijn verplaatsingen met de fiets”, zegt Ellen De Valk, die de acties van Happy@Work en Fit@Work aanstuurt.

“Daarnaast nemen we jaarlijks deel aan de 10.000 stappenclash in mei, zetten we in op de week van de mobiliteit, liepen we de klok rond rondjes op Levensloop en hebben medewerkers een lessenreeks tai-chi kunnen volgen.

Gratis initiatielessen

Vanaf dit jaar biedt Fit@Work gratis initiatielessen aan in verschillende sporttakken van trampolinejump tot padel... Alle sportieve medewerkers worden beloond met een sport t-shirt van Zorgpunt Waasland bedrukt met het logo ‘ZPW Power Team’.

Dankzij al deze initiatieven mogen we ons nu officieel ‘Sportbedrijf’ noemen en daar we best trots op bij Zorgpunt Waasland