Zorgsite Nieuwkerken 1 jaar vroeger klaar

Terug naar overzicht

Nog dit jaar wordt in Nieuwkerken een volledig nieuwe zorgsite in gebruik genomen. Dat is een jaar vroeger dan voorzien. Het Zorgpunt Waasland heeft er een woonzorgcentrum met maar liefst 125 woongelegenheden waarvan 7 in de ‘zorg’flats, 2 kamers voor kortverblijf, een dienstencentrum, een dagverzorgingscentrum en 7 assistentieflats. De Sint-Niklase Maatschappij voor de Huisvesting verhuurt er ook 16 flats aan ouderen. De stad Sint-Niklaas huisvest er een buitenschoolse kinderopvang.

De nieuwe zorgsite is een grote aanwinst voor het noorden van de stad en de ruimere regio met een uitgebreide dienstverlening en zorg op maat met een dienstencentrum, een dagverzorgingscentrum, assistentieflats, kortverblijf en een woonzorgcentrum;

De bewoners van het oude Populierenhof verhuizen op 26 oktober naar de paviljoenen in het nieuwe Populie;renhof. In november verhuist het dagverzorgingscentrum De Sprankel vanuit de Hospitaalstraat in Sint-Niklaas naar de nieuwe site en neemt het Zorgpunt Waasland ook de assistentieflats Parkzicht in gebruik. In diezelfde periode start ook het nieuwe dienstencentrum Den Dissel op.

De site wordt één grote groene levendige long in een publiek park met wandel- en fietspaden dat aansluit bij het nieuwe parkbos van Nieuwkerken. Parkeren zal voornamelijk ondergronds gebeuren.

De stad Sint-Niklaas en Zorgpunt Waasland investeren bijna 26 miljoen euro in de nieuwe zorgsite.

De bewoners en hun familie mochten namen voorstellen voor de nieuwe afdelingen in het woonzorgcentrum. De winnares mag genieten van een etentje voor twee in het nieuwe dienstencentrum

Bijlagen