Craeyenhof, Zwijndrecht

Naar overzicht

Kortverblijf

In woonzorgcentrum Craeyenhof zijn er ook 10 kamers voor kortverblijf,  verspreid over de verdiepingen. 

Wil je graag kijken wanneer er plaats is in het kort- en vakantieverblijf? Dat kan. Hieronder kan je bekijken wanneer er plaats is in het kortverblijf in WZC Populierenhof en alvast online reserveren. Is er geen plaats hier of in één van onze andere kortverblijven? Is het dringend? Zoek dan op datum naar kortverblijf in andere voorzieningen in de (ruime) regio.

Bekijk hier wanneer er plaats is in kort- en vakantieverblijf Craeyenhof en reserveer online.

Zoek hier naar andere kortverblijven op datum.

Zorg op maat in een warme huiselijke sfeer

Woonzorgcentrum Craeyenhof vind je, dicht bij de Schelde, in het centrum van Burcht. Het is een kleine voorziening met een huiselijke sfeer, waar iedereen nog iedereen kent. In ons woonzorgcentrum kunnen zestig bewoners vast verblijven (waarvan de helft in een beveiligde zone). 

Personen die wegens gezondheidsproblemen of familiale omstandigheden slechts voor een tijdelijke periode moeten opgenomen
worden, kunnen terecht in het centrum voor kortverblijf. De duurtijd van het kortverblijf is beperkt in tijd.

Er is ook oriënterend kortverblijf.

Je thuis voelen in een nieuwe omgeving is heel belangrijk. Daarom zorgen onze medewerkers er elke dag opnieuw voor om je met warme zorgen te omringen en je bijzondere aandacht te schenken. Hiervoor werken alle diensten nauw samen.

Leefgroepen

In het woonzorgcentrum worden de bewoners ingedeeld in leefgroepen. Deze zijn aangepast aan verschillende zorgprofielen. De leefgroepen zijn verdeeld over de verschillende verdiepingen.
Elke verdieping heeft zijn eigen karakter en is in een andere kleur ingericht. “Balkendeir” is de benedenverdieping. De eerste verdieping
“De Luwte” is een beveiligde verdieping en is geschikt voor mensen die aangepaste zorg nodig hebben en voor personen met dementie. De bovenste verdieping is de “Half Maan”. Elke verdieping heeft zijn eigen badruimtes, eetzalen en ontspanningsruimtes.

Cafetaria De Lusthof en de tuin

Onze cafetaria is een ontmoetingsplaats die voor iedereen toegankelijk is. De cafetaria heeft een terras en toegang tot de tuin, en is elke dag open van 12 tot 16.30 uur. Uitzonderlijk kan de cafetaria gesloten zijn. 

In de ingerichte tuin kun je gebruik maken van bewegingstoestellen en wandelpaden. Onze tuin heeft in 2018 een prijs gewonnen en het is er aangenaam om te zitten en te genieten van de rust. Er is ook een beveiligde zone voor personen met dementie zodat ook zij
zorgeloos kunnen genieten van de tuin.

Bezoek ontvangen

Je mag steeds bezoek op je kamer ontvangen. Als het personeel verzorging moet geven of de kamer moet schoonmaken kan er wel gevraagd worden aan je bezoek om de kamer te verlaten.

Dieren

Je mag zelf geen dieren houden op de kamer. Als je bezoek een hond bij heeft, zijn ze verplicht om de hond aan de leiband te houden. Wij hebben wel twee parkietjes en onze  knuffelhond die onze bewoners gezelschap houden.

Dagprijs

In onze dagprijzen is heel wat dienstverlening en service inbegrepen. Klik hier voor de prijzen in onze voorzieningen in Zwijndrecht, Kruibeke, Beveren en Sint-Niklaas.

Dagelijks verantwoordelijke: Ria Van Bortel, ria.vanbortel@zpw.be

  • Tovertafel en snoezelkar

    Voor de personen met dementie hebben wij in ons woonzorgcentrum ook een tovertafel. Het spel bestaat uit lichtanimaties die worden geprojecteerd op de eettafel. Deze interactieve lichtprojecties reageren op de beweging van handen en armen. Zo wordt hun beleving gestimuleerd.
    De snoezelkar kan gebruikt worden om impulsen te geven aan mensen met dementie. De verschillende functies, lichtjes en luchtbelletjes zorgen voor extra prikkels. Deze kar kan ook in de badkamer gebruikt worden.

  • Comfortabele kamers

    Het is onze wens om je zoveel mogelijk thuis te laten voelen in ons woonzorgcentrum. Je hebt een eigen kamer waarin je in alle rust van je privacy kan genieten. Op je kamer vind je een leefruimte met een aangepaste badkamer met douche. In het leefgedeelte staat een hooglaagbed, een aangepaste zetel, tafeltje en stoel, kasten en een TV. Er staat in elke kamer een ijskastje.

    Je persoonlijke post wordt verdeeld in het postvakje aan je kamer. Voor de beveiligde verdieping zijn er postvakjes voorzien in de liftsas op de desbetreffende verdieping.