De Gerda, Sint-Niklaas

Naar overzicht

Waar ooit voetbalclub FC Gerda zijn thuisbasis had, wonen nu 120 bewoners in het gloednieuwe woonzorgcentrum De Gerda en komen dagelijks vele buurtbewoners langs in het lokaal dienstencentrum Den Aftrap. De grasmat van weleer is omgetoverd tot een mooi buurtpark waar jong en minder jong elkaar ontmoeten...  Ons woonzorgcentrum telt 120 kamers waarvan 3 voor kortverblijf. De Gerda is gelegen tussen de Abingdon-, de Broeders-, de Kongo- en de Knaptandstraat in het Gerdapark. Met de auto bereikbaar via de Gorinchemstraat of de Sint-Antoniusstraat.

Kortverblijf

Wil je graag kijken wanneer er plaats is in het kort- en vakantieverblijf? Dat kan. Hieronder kan je bekijken wanneer er plaats is in het kortverblijf in WZC De Gerda en alvast online reserveren. Is er geen plaats hier of in één van onze andere kortverblijven? Is het dringend? Zoek dan op datum naar kortverblijf in andere voorzieningen in de (ruime) regio.

Bekijk hier wanneer er plaats is in kort- en vakantieverblijf De Gerda en reserveer online.

Zoek hier naar andere kortverblijven op datum.

Wonen en zorg in leefgroepen

Gezellige leef- en eetruimte, zithoekjes, cafetaria en inpandige terrassen

Op elke verdieping zijn er gezellig ingerichte leefruimten met zithoeken. Speelse houten wandafscheidingen bieden doorzicht en geborgenheid. Genieten van het zonnetje kan op de inpandige terrassen of op de open binnenpleinen.

Op de gelijkvloerse verdieping bevinden zich de polyvalente zaal met cafetaria, een kapsalon, een stille ruimte en dienstlokalen.

Elke dag wat te beleven: aan jou de keuze

De bewoner kan deelnemen aan de dagelijkse activiteiten in de leefgroep of in de animatieruimte. Ons animatie- en ergoteam zorgt ervoor dat er elke dag van alles te beleven is. We stimuleren de bewoner ook om kleine dagelijkse dingen te blijven doen die hij/zij graag vroeger thuis deed.

Met enkele bewoners een frisse fruitsalade klaarmaken of soep maken in de kookclub, knutselen of een bingootje meepikken, in beweging blijven met de spelcomputer of de turngroep… We lezen voor uit de krant of een boek, bekijken een fotoboek en halen herinneringen op. We snoezelen of laten je genieten van een deugddoende massage. We trekken er ook regelmatig op uit: naar de markt, naar het park, een terrasje doen of gaan winkelen.

In groep of alleen, alles kan en niets moet, jij kiest. Het maakt onze dag weer goed als we de bewoners zien genieten.

De bewoner kan ook in familiekring zijn/haar verjaardag of een klein familiefeestje zoals een huwelijksjubileum vieren bij ons.

Ons woonzorgcentrum beschikt over een knus ingerichte living waar de bewoner met zijn familie gezellig kan samen zijn.

Smakelijk eten

We stimuleren de bewoners om ook samen te ontbijten en te lunchen. Want samen eten is veel prettiger dan alleen. Maar als je graag toch op je kamer wil blijven, kan dat. Aan jou de keuze.

Elke dag zorgt ons enthousiast team van koks, keukenpersoneel en diëtisten ervoor dat je lekker en gezond kan eten. Regelmatig zorgen zij voor een extraatje, een feestelijk tintje en een lekkere klassieker. Smaakvol en boordevol vitaminen. Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen beloonde onze keuken met een Smiley, hét garantielabel voor kwaliteitscontrole.

Ons team

Je kan rekenen op een vertrouwd team van verpleegkundigen, zorgkundigen, animatoren, ergotherapeuten en kinesitherapeuten. Elke afdeling heeft een hoofdverpleegkundige bij wie je steeds terecht kan met je vragen. In ons huis zijn ook vrijwilligers actief met een hart voor ouderen die de cafetaria openhouden, helpen bij activiteiten of de bewoners een bezoekje brengen...

Dagprijs

In onze dagprijzen is heel wat dienstverlening en service inbegrepen. Bekijk hier de prijzen van onze woonzorgcentra en kortverblijf.

Bezoek van harte welkom 

Bezoek is elk uur van de dag welkom als dat past voor de bewoner. Kom je op bezoek? Of wil je zomaar even binnenwandelen? In onze gezellige en ruime cafetaria kan je genieten van een drankje samen met je familie of een babbeltje slaan met één van onze bewoners.  

Huisdieren mogen mee op bezoek komen als ze braaf en rustig zijn.

Ondergrondse parking

Er is een ondergrondse betaalparking voor bezoekers, bereikbaar via de Gorinchemstraat en dan neem je op het einde links de Abingdonstraat of je komt via de Sint-Antoniusstraat en vervolgens neem je rechts de Abingdonstraat. Je ziet de oprit naar het Gerdapark vlak voor jou, naast het welzijnshuis. 

Huur een ondergrondse parkeerplaats

Buurtbewoners die hun auto graag veilig en beschut stallen, kunnen een parkeerplaats huren in WZC De Gerda als er plaatsen beschikbaar zijn. Voorrang wordt gegeven aan de gebruikers van het dienstencentrum, de bewoners van de nieuwe serviceflats Bokkenhof, ...

U kan hier een aanvraag doen:  Klik hier om een ondergrondse parkeerplaats aan te vragen.

Snuif de sfeer op

Week van de valpreventie 2024 met discodansen: samen blijven bewegen.

Samen sterk een eerbetoon aan de helden in de zorg in hun strijd tegen corona.
Gemaakt door Stijn De Bruyne, zorgkundige 

Dagelijks verantwoordelijke: Anneliese De Clippeleir, anneliese.declippeleir@zpw.be

 • Comfortabele kamers

  • Lichte en ruime kamers van bijna 23 m² uitgerust met meubilair: hoog-laagbed met bedlinnen, nachttafel, comfortabele relaxzetel, tafel en 2 stoelen, ruime ingemaakte kast, oproepsysteem, flatscreen tv, mini-koelkast, kluisje en mogelijkheid tot telefoonaansluiting. 
  • Met ramen die tot op de grond reiken, is het zalig om naar buiten te kijken. Alle bewonerskamers zijn langs de buitenzijden gevestigd.
  • Ruime badkamer met instapdouche, douchestoel, wastafel met spiegelkastje en legplanken, en toilet met steunbeugel. De badkamer is vlot toegankelijk via een gebogen schuifwand. 
  • Wifi (draadloos internet)
  • Breng gerust nog enkele foto’s, kaders of beeldjes mee waaraan je gehecht bent. Zo voel je je helemaal thuis.
 • Nieuwe technieken

 • Woonzorg- en dienstencentrum onder één dak

  Regelmatig doen we een gezamenlijke activiteit met onze buren van dienstencentrum Den Aftrap.