Den Birkenblok, Vrasene

Naar overzicht

Welkom,

Kom te weten wat ons dienstencentrum Den Birkenblok voor jong en (minder) jong te bieden heeft.

We nemen graag even de tijd om ons voor te stellen. Ons team bestaat uit Sofie (centrumleider) & Katleen (onthaal), Wendy (hoteldienst), Liesbeth (hoteldienst) en onze enthousiaste vrijwilligers.

Sofie Lievens is de centrumleider van Den Birkenblok. Zij is de motor van het dienstencentrum. Je komt haar zeker tegen als het dienstencentrum in de buurt gaat. Katleen is onze onthaler/planner, je vindt haar aan het onthaal en bij haar kan je ook terecht met inhoudelijke en praktische vragen.

Wendy Druppel en Liesbeth Verherbruggen serveren de warme maaltijden en voorzien je graag van een drankje in de voormiddag. Daarnaast zorgen zij er ook voor dat Den Birkenblok een aangename plek is en blijft.

Onze vrijwilligers houden in de namiddag de bar open en ze gaan mee op stap bij buurtactiviteiten.

Ons aanbod

Ontmoeting

We zijn een ontmoetingsplek voor iedereen, waar het aangenaam vertoeven is. Iedereen op zoek naar gezelligheid, bezigheid of een babbeltje is er welkom. Je kan er oa:

 • Een drankje of een tussendoortje nuttigen
 • Een gezelschapsspel spelen, kaarten, ...
 • Een krant lezen, puzzelen, ...
 • Een boek lezen of omruilen in onze ruilkast,
 • Naar televisie komen kijken,
 • Gebruik maken van onze computer,
 • Gratis surfen op internet,
 • Een gezellige babbel doen,
 • Verkoeling opzoeken in de zomer of warmte in de winter

Openingsuren van de ontmoetingsruimte: alle werkdagen van 10.30-17.30 uur

Warme middagmaaltijden

Je luncht liever samen met anderen? Groot gelijk! Kom bij ons genieten van een lekkere en evenwichtige dagschotel, in fijn gezelschap.

Op werkdagen serveren wij tussen 12 uur en 13 uur een verse dagschotel bestaande uit soep, hoofdgerecht en dessert.   Prijs: 7,50 EUR, met kansenpas 5,50 EUR. 

Benieuwd wat de pot schaft? Het menu kan je terugvinden in de rechterkolom op deze pagina onder bijlagen, of uitgeprint bekomen aan de balie. Een maaltijd kan je ten laatste 2 dagen vooraf  bestellen en betalen (cash) in het dienstencentrum. Wil je echter zeker zijn van je plaatsje aan tafel, reserveer dan ten laatste woensdag voor de komende week.

Inschrijven voor een warm middagmaal kan van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 12.30 en van 13.00 tot 14.00 aan het onthaal van het dienstencentrum, via mail aan LDC.denbirkenblok@zpw.be of telefonisch op het nummer 0471 62 68 29. 

Activiteiten

Dienstencentrum Den Birkenblok biedt heel wat ontspanningsmogelijkheden voor jong en minder jong en een brede waaier aan sociale en culturele activiteiten.  

Zo organiseren we oa:  

 • Informatiemomenten en vormingen. 
 • Activiteiten in samenwerking met lokale verenigingen
 • Ontspanningsmomenten
 • Bewegingsmomenten (wandelingen, beweegsessies, line dance, ...). 
 • … 

We helpen graag mee om een plaats van verbinding te creëren, zowel in het dienstencentrum zelf als in de nabije buurt. 

We voorzien niet alleen een laagdrempelig aanbod in het dienstencentrum, maar trekken ook de buurt in. Je zal ons dus ook aantreffen in de wijken & straten rond het dienstencentrum. Via deze activiteiten proberen we ontmoeting te stimuleren om zo te komen tot een buurt die leeft, waar buren elkaar kennen en spontaan helpen.  

Alle activiteiten staan ook in onze maandelijkse activiteitenkalender.  Je zal de kalender aantreffen op verschillende publieke plaatsen in Beveren. Je treft hem ook digitaal aan rechts op deze pagina.

Indien je de maandelijkse kalender digtaal wenst te ontvangen via mail, neem dan contact via ldc.denbirkenblok@zpw.be en laat je mee opnemen in onze mailinglijst.  

Dienstverlening    

Naast onze activiteiten kan je in Den Birkenblok ook terecht voor verschillende vormen van dienstverlening: 

 • Info over thuiszorg, poetsdienst, karweidienst, dagverzorging, ouderenflats, serviceflats, kortverblijf of woonzorgcentra.
 • Vragen over maatschappelijke thema's en bevolkingsonderzoeken.
 • Je kan ook vrijblijvend informatie of advies komen vragen. We zoeken dan samen met jou naar een gepast antwoord. We brengen je in contact met hulpvaardige buren, lotgenoten of verwijzen door naar de gepaste dienstverlening.
 • Warm middagmaal

  Iedereen kan bij ons terecht voor een 3-gangenmiddagmaal op werkdagen. Wie een Kansenpas heeft, betaalt 5,5 euro, anders kost een warme maaltijd 7,50 euro. Hiervoor vragen we wel vooraf in te schrijven, ten laatste 2 dagen op voorhand, en cash te betalen bij inschrijving. Wie telefonisch inschrijft voor de maaltijd, betaalt dan op de dag zelf. 

  Inschrijven kan elke werkdag van 10.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 14.00 uur in het dienstencentrum of telefonisch op 0471 62 68 29. Je kan ook via e-mail inschrijven: ldc.denbirkenblok@zpw.be.