Het Lindehof, Belsele

Naar overzicht

Zorg op maat in een warme huiselijke sfeer

Het nieuwe woonzorgcentrum Het Lindehof ligt in een groene omgeving in het dorp van Belsele. Ons woonzorgcentrum heeft 92 eenpersoonskamers waarvan 4 kortverblijven. We hebben een beveiligde afdeling voor 32 bewoners met dementie die rechtstreeks uitgeeft op de omsloten tuin. Op de gelijkvloerse verdieping is ook een cafetaria en een antenne van het dienstencentrum De Schutterij in Sinaai.

Het Lindehof is geopend in november 2013 en is een fusie van het vroegere rusthuis Herfstrust in Belsele met rusthuis Sint-Katharina in Sinaai.

Dagprijs

In onze dagprijzen is heel wat dienstverlening en service inbegrepen. Bekijk hier de dagprijzen in onze woonzorgcentra.

Comfortabele en ruime kamers

  • Lichte en ruime kamers uitgerust met meubilair: hoog-laagbed met bedlinnen, nachttafel, comfortabele zetel, tafel en 2 stoelen, ruime ingemaakte kast, oproepsysteem, flatscreen tv, mini-koelkast, kluisje en mogelijkheid tot telefoonaansluiting

  • Ruime badkamer met instapdouche, wastafel en toilet
  • Wifi (draadloos internet)
  • Breng gerust nog enkele foto’s, kaders of beeldjes mee waaraan je gehecht bent. Zo voel je je helemaal thuis.

Gezellige leef- en eetruimte, zithoekjes, cafetaria en inpandige terrassen

De bewonerskamers situeren zich op de 3 verdiepingen. Op elke verdieping wonen 32 bewoners in een leefgroep. Elke verdieping/leefgroep beschikt over een gezellige leef- en eetruimte, wandelgangen met zithoekjes, activiteitenkeuken, inpandige terrassen, verpleegpost.

Op de gelijkvloerse verdieping is er een cafetaria met gezellige zithoek, een ruime polyvalente zaal, een kapsalon, vergaderruimtes en dienstlokalen.

Elke dag wat te beleven: aan jou de keuze

De bewoner kan deelnemen aan de dagelijkse activiteiten in de leefgroep of in de animatieruimte. Ons animatie- en ergoteam zorgt ervoor dat er elke dag van alles te beleven is. We stimuleren de bewoner ook om kleine dagelijkse dingen te blijven doen die hij graag vroeger thuis deed.

Met enkele bewoners een frisse fruitsalade klaarmaken of soep maken in de kookclub, knutselen of een bingootje meepikken, in beweging blijven met de spelcomputer of de turngroep… We lezen voor uit de krant of een boek, bekijken een fotoboek en halen herinneringen op. We trekken er ook regelmatig op uit: naar de markt, naar het park, een terrasje doen of gaan winkelen.

In groep of alleen, alles kan en niets moet, jij kiest. Het maakt onze dag weer goed als we de bewoners zien genieten.

De bewoner kan ook in familiekring zijn/haar verjaardag of een klein familiefeestje zoals een huwelijksjubileum vieren bij ons.

Smakelijk eten

We stimuleren de bewoners om ook samen te ontbijten en te lunchen. Want samen eten is veel prettiger dan alleen. Maar als je graag toch op je kamer wil blijven, kan dat. Aan jou de keuze.

Elke dag zorgt ons enthousiast team van koks, keukenpersoneel en diëtisten ervoor dat je lekker en gezond kan eten. Regelmatig zorgen zij voor een extraatje, een feestelijk tintje en een lekkere klassieker. Smaakvol en boordevol vitaminen. Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen beloonde onze keuken met een Smiley, hét garantielabel voor kwaliteitscontrole. Je mag dus op je twee oren slapen.

Ons team

Je kan rekenen op een vertrouwd team van verpleegkundigen, zorgkundigen, animatoren, ergotherapeuten en kinesitherapeuten. Elke afdeling heeft een hoofdverpleegkundige bij wie je steeds terecht kan met je vragen. In ons huis zijn ook vrijwilligers actief met een hart voor ouderen die de cafetaria openhouden, helpen bij activiteiten of de bewoners een bezoekje brengen...

Bezoek van harte welkom

Bezoek is elk uur van de dag welkom als dat past voor de bewoner. Kom je op bezoek? Of wil je zomaar even binnenwandelen? In onze gezellige en ruime cafetaria kan je genieten van een drankje samen met je familie of een babbeltje slaan met één van onze bewoners.  

Huisdieren mogen mee op bezoek komen als ze braaf en rustig zijn. 

Er is gratis parkeermogelijkheid rond het woonzorgcentrum. 

Dagelijks verantwoordelijke: Elke Claessens, elke.claessens@zpw.be