Populierenhof, Nieuwkerken

Naar overzicht

Aan de rand van het dorpspark, niet ver van de dorpskern ligt het woonzorgcentrum Populierenhof. Als je bij Populierenhof binnenstapt snuif je onmiddellijk de gezellige huiselijke sfeer op. Bij ons kunnen 80 hulpbehoevende personen wonen. Het woonzorgcentrum beschikt over 70 eenpersoonskamers en over 5 appartementen voor koppels. Populierenhof beschikt ook over 2 kamers voor kortverblijf. De dorpskern met zijn winkels en gemeentehuis is vlug te bereiken via het park dat net achter ons woonzorgcentrum ligt. 

Zorg op maat

Voor elke zorgvraag gaan wij op zoek naar een gepaste oplossing. Ons woonzorgcentrum beschikt niet over een gesloten afdeling. Personen met dementie zonder wegloopgedrag zijn van van harte welkom. Je kan rekenen op een vertrouwd team van verpleegkundigen, zorgkundigen, animatoren, ergotherapeuten, diëtisten, logopedisten en kinesitherapeuten. Binnen ons woonzorgcentrum beschikken wij over een referent verpleegkundige wondzorg, een referent verpleegkundige palliatieve zorg en een referent dementie. Elke afdeling heeft een hoofdverpleegkundige bij wie je steeds terecht kan met je vragen. In ons huis zijn ook vrijwilligers actief met een hart voor ouderen die de cafetaria openhouden, helpen bij activiteiten of de bewoners een bezoekje brengen...

Onze kamers 

De kamers zijn licht en kijken uit op de tuin of de school aan de overzijde. Elke kamer beschikt over een eigen wastafel en toilet. Er is voldoende kastruimte en je kan beschikken over meubilair aangepast aan je zorgnoden, de bedden zijn voorzien van een Tempur-matras. Elke verdieping beschikt over een leefruimte waar bewoners samen kunnen eten en waar activiteiten doorgaan.

Op de gelijkvloerse verdieping bevinden zich de polyvalente zaal met cafetaria, een eetzaal, een kapsalon, een stille ruimte en dienstlokalen.

Elke dag wat te beleven: aan jou de keuze

De bewoner kan deelnemen aan de dagelijkse activiteiten in de leefgroep of in de animatieruimte. Ons animatie- en ergoteam stimuleert de bewoners ook om kleine dagelijkse dingen te blijven doen die hij/zij graag vroeger thuis deed.

Met enkele bewoners een frisse fruitsalade klaarmaken of soep maken in de kookclub, knutselen of een bingootje meepikken, in beweging blijven met de spelcomputer of de turngroep… We lezen voor uit de krant of een boek, bekijken een fotoboek en halen herinneringen op. We snoezelen of laten je genieten van een deugddoende massage. We trekken er ook regelmatig op uit: naar het dorp, naar het park, een terrasje doen of gaan winkelen.

In groep of alleen, alles kan en niets moet, jij kiest. Het maakt onze dag weer goed als we de bewoners zien genieten.

De bewoner kan ook in familiekring zijn/haar verjaardag of een klein familiefeestje, zoals een huwelijksjubileum, vieren bij ons.

Smakelijk eten

We stimuleren de bewoners om ook samen te ontbijten en te lunchen. Want samen eten is veel prettiger dan alleen. Maar als je graag toch op je kamer wil blijven, kan dat. Aan jou de keuze.

Elke dag zorgt ons enthousiast team van koks, keukenpersoneel en diëtisten ervoor dat je lekker en gezond kan eten. Regelmatig zorgen zij voor een extraatje, een feestelijk tintje en een lekkere klassieker. Smaakvol en boordevol vitaminen. Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen beloonde onze keuken met een Smiley, hét garantielabel voor kwaliteitscontrole.

Dagprijs

In onze dagprijzen is heel wat dienstverlening en service inbegrepen. Bekijk hier de dagprijzen in Sint-Niklaas.

  • Regelmatig jong volk over de vloer

    De leerlingen van het derde leerjaar van de lagere school Ten Bosse kwamen dit schooljaar de laatste keer lezen met de bewoners van woonzorgcentrum Populierenhof te Nieuwkerken . Tot volgend schooljaar!

Gerelateerd nieuws: