Populierenhof, Nieuwkerken

Naar overzicht

Het nieuwe woonzorgcentrum Populierenhof is gelegen op de site Populierenhof aan Turkyen in Nieuwkerken. De nieuwe zorgsite bestaat uit vier kleinschalige paviljoenen rond twee ontmoetingspleinen. De paviljoenen geven de indruk dat de bewoners zelfstandig wonen in afzonderlijke woningen op een gezellig plein. In totaal zijn er 125 woongelegenheden voor bewoners die zorg nodig hebben en 2 kamers voor kort- en vakantieverblijf. 

Kortverblijf

Wil je graag kijken wanneer er plaats is in het kort- en vakantieverblijf? Dat kan. Hieronder kan je bekijken wanneer er plaats is in het kortverblijf in WZC Populierenhof en alvast online reserveren. Is er geen plaats hier of in één van onze andere kortverblijven? Is het dringend? Zoek dan op datum naar kortverblijf in andere voorzieningen in de (ruime) regio.

Bekijk hier wanneer er plaats is in kort- en vakantieverblijf Populierenhof en reserveer online.

Zoek hier naar andere kortverblijven op datum.

Kleinschalig wonen op gezellige pleinen

De bewoners van het woonzorgcentrum wonen verspreid over de paviljoenen 1 De Klomp, 2 't Park en 3 De Pastorij.

Paviljoen 1 (De Klomp) en 2 (’t Park) beschikken samen over 78 kamers voor bewoners op de verdiepingen. Beide paviljoenen zijn verbonden door een bovengrondse passerelle. Ouderen en mensen die zorg nodig hebben, wonen en leven hier in comfortabel uitgeruste ruime kamers in kleine leefgroepen van 7 tot 8 bewoners.

In paviljoen 3 (De Pastorij) wonen de bewoners met dementie in een geborgen omgeving. Daar zijn 42 kamers. Mensen met (jong)dementie vertoeven hier in een veilige knusse omgeving die zorgt voor houvast en zekerheid.

Ruime, comfortabele kamers

De kamers zijn 24 m² groot en aanpasbaar aan de noden, wensen of smaak van de bewoners. Het bed en het meubilair kunnen flexibel worden opgesteld. Alle kamers zijn standaard uitgerust met een bed en nachtkastje, comfortabele zetel, tafel met twee stoelen, digitale tv en een ruime inmaakkast met mini-koelkast en een afsluitbaar deel. De ruime badkamer heeft een toilet met handgrepen en lavabo met spiegel en kast. 

Zorg op maat

In de kleine leefgroepen kunnen we zorg en ondersteuning op maat aanbieden aan diverse doelgroepen zoals ouderen, mensen met jongdementie, mensen met een niet-aangeboren hersenletsel of mensen met een beperking. Elke leefgroep is opgevat als een huis. met een eigen ingang met rechtstreekse toegang tot de leefruimte.

Nieuw: zorgflats

Van de 125 woonzorggelegenheden in het woonzorgcentrum bevinden zich er zeven in de zorgflats in paviljoen 2 (’t Park), boven het woonzorgcentrum. Daar kunnen koppels waarvan de ene partner meer of zware zorg nodig heeft en de andere partner die mantelzorger is, samen blijven wonen in een knusse ruime flat. De flat heeft een ruime woon- en eetruimte met open ingerichte keuken uitkijkend op het ruimte terras, één slaapkamer, badkamer met toilet en inloopdouche en een kleine bergruimte waar plaats is voor een wasmachine. 

Dagprijs

In onze dagprijzen is heel wat dienstverlening en service inbegrepen. Bekijk hier de prijzen in onze voorzieningen in Sint-Niklaas, Beveren, Kruibeke en Zwijndrecht.

Dagelijks verantwoordelijke: Maria Catthoor, maria.catthoor@zpw.be

  • Drieluiken maken gangen tot ware attractie

  • Leuke wisselwerking met de scholen in Nieuwkerken

    De kinderen van de scholen OLV Ten Bos en De Droomballon kwamen de bewoners uitwuiven bij hun verhuis naar de nieuwbouw op 26 oktober 2021. Heel ontroerend.