De Plataan, Sint-Niklaas

Naar overzicht

Woonzorgcentrum De Plataan is gelegen aan de Hospitaalstraat dichtbij de Parklaan. De Plataan beschikt over 80 eenpersoonskamers, waarvan 40 grote kamers en 2 kamers voor kortverblijf. Wij passen onze zorgen aan de individuele noden van de bewoners aan. Het woonzorgcentrum beschikt over een tuin met terras waar het heerlijk vertoeven is. Er is ook een kleine cafetaria.

Kortverblijf

Woonzorgcentrum De Plataan heeft 2 kamers voor kortverblijf.
Wil je graag kijken wanneer er plaats is in het kort- en vakantieverblijf? Dat kan. Hieronder kan je bekijken wanneer er plaats is in het kortverblijf in WZC De Plataan en alvast online reserveren. Is er geen plaats hier of in één van onze andere kortverblijven? Is het dringend? Zoek dan op datum naar kortverblijf in andere voorzieningen in de (ruime) regio.

Bekijk hier wanneer er plaats is in kort- en vakantieverblijf De Plataan en reserveer online.

Zoek hier naar andere kortverblijven op datum.

Zorg op maat

Voor elke zorgvraag gaan wij op zoek naar een gepaste oplossing. Ons woonzorgcentrum beschikt over een beveiligde afdeling voor mensen met wegloopgedrag. Ook mensen met een aangeboren of niet-aangeboren hersenaandoening omringen we met de beste zorgen. Je kan rekenen op een vertrouwd team van verpleegkundigen, zorgkundigen, animatoren, ergotherapeuten, diëtisten, logopedisten en kinesitherapeuten. Binnen ons woonzorgcentrum beschikken wij over een referent verpleegkundige wondzorg, een referent verpleegkundige palliatieve zorg en een referent dementie. Bij onze hoofdverpleegkundigen kan je steeds terecht kan met je vragen. In ons huis zijn ook vrijwilligers actief met een hart voor ouderen die de cafetaria openhouden, helpen bij activiteiten of de bewoners een bezoekje brengen...

Onze kamers 

De kamers zijn groot en licht. Elke kamer beschikt over een wastafel en toilet. Er is voldoende kastruimte en je kan beschikken over meubilair aangepast aan je zorgnoden. De bedden zijn voorzien van een Tempur-matras. Elke verdieping beschikt over een leefruimte  waar bewoners samen kunnen eten en waar activiteiten doorgaan. Er is ook een knusse living.

Op de gelijkvloerse verdieping is een kleine cafetaria, een kapsalon en een ruime ergo- en kineruimte waar ook grotere activiteiten doorgaan. 

Elke dag wat te beleven: aan jou de keuze

De bewoner kan deelnemen aan de dagelijkse activiteiten in de leefgroep of in de animatieruimte. Ons animatie- en ergoteam stimuleert de bewoners ook om kleine dagelijkse dingen te blijven doen die hij/zij graag vroeger thuis deed.

Met enkele bewoners een frisse fruitsalade klaarmaken of soep maken in de kookclub, knutselen of een bingootje meepikken, in beweging blijven met de spelcomputer… We lezen voor uit de krant of een boek, bekijken een fotoboek en halen herinneringen op. We snoezelen of laten je genieten van een deugddoende massage. We trekken er ook regelmatig op uit: naar het dorp, naar het park, een terrasje doen of gaan winkelen.

In groep of alleen, alles kan en niets moet, jij kiest. Het maakt onze dag weer goed als we de bewoners zien genieten.

De bewoner kan ook in familiekring zijn/haar verjaardag of een klein familiefeestje, zoals een huwelijksjubileum, vieren bij ons.

Smakelijk eten

We stimuleren de bewoners om ook samen te ontbijten en te lunchen. Want samen eten is veel prettiger dan alleen. Maar als je graag toch op je kamer wil blijven, kan dat. Aan jou de keuze.

Elke dag zorgt ons enthousiast team van koks, keukenpersoneel en diëtisten ervoor dat je lekker en gezond kan eten. Regelmatig zorgen zij voor een extraatje, een feestelijk tintje en een lekkere klassieker. Smaakvol en boordevol vitaminen. Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen beloonde onze keuken met een Smiley, hét garantielabel voor kwaliteitscontrole.

Dagprijs

In onze dagprijzen is heel wat dienstverlening en service inbegrepen. Bekijk hier de prijzen van onze woonzorgcentra en kortverblijf.

Dagelijks verantwoordelijke: Lieve Verholleman, lieve.verholleman@zpw.be

    Gerelateerd nieuws: