De Sloester, Beveren

Naar overzicht

Het dagverzorgingscentrum De Sloester biedt overdag verzorging, psychische ondersteuning, sociale contacten en een zinvolle dagbesteding aan een 15-tal ouderen. Zo kunnen zij langer thuis blijven wonen en krijgen mantelzorgers en familie de nodige ondersteuning in de zorg voor de oudere. De dagelijkse activiteiten en de maaltijden verlopen in een aangename, huiselijke sfeer. De gebruikers bepalen samen mee de activiteiten op basis van hun interesses en mogelijkheden.

Comfortabel en aangenaam verblijf

De Sloester is gehuisvest in woonzorgcentrum De Notelaar, maar beschikt over eigen accommodatie:

 • Huiselijk ingerichte leef- en rustruimte met een keukenblok en comfortabele zithoek
 • Rustruimte met meerdere relaxzetels
 • Sanitaire voorzieningen: rolstoeltoegankelijke toiletten en een badkamer met aangepast ligbad
 • De gebruikers kunnen ook gebruik maken van de faciliteiten in het woonzorgcentrum De Notelaar zoals de cafetaria, het kapsalon, de omliggende tuinen, de internetruimte.  Ze kunnen ook deelnemen aan bepaalde activiteiten in de ontmoetingsruimte van De Notelaar.
 • Dagprijs: 
  Volledige dag De Sloester (inclusief middagmaaltijd) € 26,37
  Halve dag De Sloester (exclusief middagmaaltijd) € 13,19

  Voor extra zaken zoals een ontbijt of avondmaal om thuis te nuttigen, een verwenbad betaal je een supplement.

  Klik hier voor een overzicht van alle prijzen voorzieningen oost (Beveren, Kruibeke, Zwijndrecht)
 • Vervoer 's morgens en 's avonds mogelijk.
  - Minder dan 5 km: € 3,5 per rit
  - Tussen 5 en 10 km: € 4,5 per rit
  - Meer dan 10 km: € 5,50 per rit

Dagopvang in De Sloester aanvragen

Dagopvang in De Sloester aanvragen kan eenvoudig via het contactformulier op deze pagina rechtsboven, tel. of via e-mail.

 Documenten

Interne afsprakennota dagverzorgingscentra: bekijk hier onze interne afsprakennota dagverzorgingscentra

 • Word vrijwilliger

  WZC de Notelaar en DVC de Sloester kijken uit naar nieuwe vrijwilligers

  Dagverzorgingscentrum de Sloester biedt zinvolle dagbesteding tijdens de week aan een 15-tal mensen. We streven naar individuele aandacht en een groepsbegeleiding waarbij getracht wordt zo veel mogelijk op ritme van de gebruikers te leven. Het dagverzorgingscentrum is open tussen 8.00 en 18.00 uur van maandag tot vrijdag.

  In woonzorgcentrum de notelaar verblijven 155 bewoners. Er zijn 2 afdelingen voor bewoners met dementie en 3 afdelingen voor bewoners die voornamelijk fysische zorgen nodig hebben. Ook hier streven we ernaar om een zo huiselijk mogelijk woonleefomgeving aan te bieden waarbij we rekening houden met de unieke identiteit van elke bewoners.

  Wij zoeken nog vrijwilligers voor  volgende ondersteuningen voor de bewoners in de Notelaar of de gebruikers van de Sloester :

  • Ondersteuning van het ontbijt, middag maaltijdgebeuren of avondmaaltijdgebeuren : je begeleidt de bewoners of gebruikers bij de maaltijden,  dekt en ruimt de tafels af, deelt soep, maakt een praatje met de bewoner of gebruiker, doet afwas  samen met enkele bewoners, je ondersteunt de woongroepwerking.
  • Verzorgen van zinvolle dagbesteding aan: je begeleidt gebruikers of bewoners bij individuele of groepsactiviteiten en tracht een huiselijke sfeer en warme omgeving te bieden.
  • Vervoer gebruikers de Sloester: je vervoert gebruikers van het dagcentrum met een rolstoeltoegankelijke bus van en naar het dagverzorgingscentrum (ochtend- of avondtoer)
  • Begeleiden bewoners naar de kine – hulp ter plaatse : je brengt bewoners van en naar de kinezaal, je geeft hen individuele aandacht, je ondersteunt het kinegebeuren

  We voorzien begeleiding en inlooptijd. Daarna kan je zelfstandig werken.

  Je kan vlot contact leggen met ouderen, met personen met dementie.

  Interesse? laat iets weten:

  Valerie van de voorde , valerie.vandevoorde@zpw.be ; 0470993188 of 037509200