De Spoele, Sint-Niklaas

Naar overzicht

Zorg op maat in een warme huiselijke sfeer

Ons woonzorgcentrum biedt 128 kamers waarvan 8 kamers voor echtparen of samenwonende partners en 3 kamers voor kortverblijf. Ons woonzorgcentrum is gelegen in het centrum van Sint-Niklaas dichtbij ons dienstencentrum De Wilg.

Ouderen, maar ook jongere mensen die aangepaste zware verzorging nodig hebben, omringen we met zorg op maat in een warme huiselijke sfeer. Mensen met (jong)dementie vertoeven in een veilige knusse omgeving die zorgt voor houvast en zekerheid.

Kortverblijf

Woonzorgcentrum De Spoele heeft 3 kamers voor kortverblijf.
Wil je graag kijken wanneer er plaats is in het kort- en vakantieverblijf? Dat kan. Hieronder kan je bekijken wanneer er plaats is in het kortverblijf in WZC De Spoele en alvast online reserveren. Is er geen plaats hier of in één van onze andere kortverblijven? Is het dringend? Zoek dan op datum naar kortverblijf in andere voorzieningen in de (ruime) regio.

Bekijk hier wanneer er plaats is in kort- en vakantieverblijf De Spoele en reserveer online.

Zoek hier naar andere kortverblijven op datum.

Gezellige leef- en eetruimte, zithoekjes, cafetaria en inpandige terrassen

De bewonerskamers situeren zich op de 4 verdiepingen of afdelingen.  Elke verdieping/leefgroep beschikt over een gezellige leef- en eetruimte, wandelgangen met zithoekjes rond het open binnenplein, activiteitenkeuken, terras, verpleegpost. Op de gelijkvloerse verdieping bevinden zich de polyvalente zaal met cafetaria, de kinéruimte, een kapsalon en dienstlokalen.

Elke dag wat te beleven: aan jou de keuze

De bewoner kan deelnemen aan de dagelijkse activiteiten in de leefgroep of in de animatieruimte. Ons animatie- en ergoteam stimuleert de bewoners ook om kleine dagelijkse dingen te blijven doen die hij/zij graag vroeger thuis deed.

Met enkele bewoners een frisse fruitsalade klaarmaken of soep maken in de kookclub, knutselen of een bingootje meepikken, in beweging blijven met de spelcomputer of de turngroep… We lezen voor uit de krant of een boek, bekijken een fotoboek en halen herinneringen op. We snoezelen of laten je genieten van een deugddoende massage. We trekken er ook regelmatig op uit: naar de markt, naar het park, een terrasje doen of gaan winkelen.

In groep of alleen, alles kan en niets moet, jij kiest. Het maakt onze dag weer goed als we de bewoners zien genieten.

De bewoner kan ook in familiekring zijn/haar verjaardag of een klein familiefeestje, zoals een huwelijksjubileum, vieren bij ons.

Smakelijk eten

We stimuleren de bewoners om ook samen te ontbijten en te lunchen. Want samen eten is veel prettiger dan alleen. Maar als je graag toch op je kamer wil blijven, kan dat. Aan jou de keuze.

Elke dag zorgt ons enthousiast team van koks, keukenpersoneel en diëtisten ervoor dat je lekker en gezond kan eten. Regelmatig zorgen zij voor een extraatje, een feestelijk tintje en een lekkere klassieker. Smaakvol en boordevol vitaminen. Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen beloonde onze keuken met een Smiley, hét garantielabel voor kwaliteitscontrole.

Ons team

Je kan rekenen op een vertrouwd team van verpleegkundigen, zorgkundigen, animatoren, ergotherapeuten en kinesitherapeuten. Elke afdeling heeft een hoofdverpleegkundige bij wie je steeds terecht kan met je vragen. In ons huis zijn ook vrijwilligers actief met een hart voor ouderen die de cafetaria openhouden, helpen bij activiteiten of de bewoners een bezoekje brengen...

Dagprijs

In onze dagprijzen is heel wat dienstverlening en service inbegrepen. Bekijk de prijzen van onze voorzieningen in Beveren, Kruibeke, Sint-Niklaas en Zwijndrecht.

Bezoek van harte welkom

Bezoek is elk uur van de dag welkom als dat past voor de bewoner. Kom je op bezoek? Of wil je zomaar even binnenwandelen? In onze gezellige en ruime cafetaria kan je genieten van een drankje samen met je familie of een babbeltje slaan met één van onze bewoners.  

Huisdieren mogen mee op bezoek komen als ze braaf en rustig zijn.

Huur een ondergrondse parkeerplaats

Buurtbewoners die hun auto graag veilig en beschut stallen, kunnen een parkeerplaats huren in WZC De Spoele als er parkings beschikbaar zijn. Voorrang wordt gegeven aan de omringende scholen, stagebegeleiders, gebruikers dienstencentrum...

U kan hieronder een aanvraag doen.

Klik hier om een ondergrondse parkeerplaats aan te vragen.

Dagelijks verantwoordelijke: Natacha Martens, natacha.martens@zpw.be

 

 

 

 • zitplaats

 • leefruimte

 • leefruimte

 • kamer

 • kamer

 • kamer

 • kamer

 • badkamer

 • binnenplein

 • Comfortabele kamers

  • Lichte en ruime kamers uitgerust met meubilair: hoog-laagbed met bedlinnen, nachttafel, comfortabele zetel, tafel en 2 stoelen, ruime ingemaakte kast, oproepsysteem, flatscreen tv, mini-koelkast, kluisje en mogelijkheid tot telefoonaansluiting
  • Ruime badkamer met instapdouche, wastafel en toilet
  • wifi (draadloos internet)
  • Breng gerust nog enkele foto’s, kaders of beeldjes mee waaraan je gehecht bent. Zo voel je je helemaal thuis.