De Sprankel, Nieuwkerken

Naar overzicht

Dagverzorgingscentrum De Sprankel vangt ouderen en mensen die zorg nodig hebben tijdens weekdagen overdag op. Dagopvang gunt familie en mantelverzorgers die voor ouderen en zorgbehoevenden zorgen wat tijd voor zichzelf.  

Dagverzorging De Sprankel is gelegen in het noordelijk deel van Sint-Niklaas op de nieuwe site Populierenhof aan Turkyen 4 in Nieuwkerken. De Sprankel is dus ook makkelijk bereikbaar voor inwoners uit de omliggende gemeenten zoals Vrasene.

Opvang overdag voor ouderen 

Dagverzorgingscentrum De Sprankel biedt met de opvang van ouderen en zorgbehoevenden overdag steun aan familie en mantelzorgers die voor hen zorgen.  Ook voor ouderen die alleen thuis wonen en toch wat extra aandacht nodig hebben, biedt dagopvang een welkome afwisseling. Tijdens hun dagopvang in De Sprankel worden de zorgbehoevenden en ouderen door een gespecialiseerd team van verpleegkundigen en ergotherapeuten begeleid en verzorgd. 

De eventuele revalidatie wordt voortgezet en animatie zorgt voor afwisseling. Een verblijf overdag in De Sprankel is aangenaam en comfortabel. We opteren voor een verblijf gedurende de ganse dag.  Er is ook de mogelijkheid voor een ontbijt en een avondmaal.  Met aangepast vervoer kunnen we de zorgbehoevenden thuis ophalen en terugbrengen.

Comfortabel en aangenaam verblijf 

 • Aangepaste begeleiding en verzorging door een professioneel team van verpleegkundigen, zorgkundigen, ergotherapeuten en kinesitherapeuten
 • Voortzetting van eventuele revalidatie
 • Een comfortabel en aangenaam verblijf met aangepaste accommodatie
 • Daginvulling en animatie tijdens verblijf
 • Verblijf hoofdzakelijk volledige dag op weekdagen van 8 tot 16.30 uur
 • Ontbijt of avondmaal indien gewenst
 • Aangepast vervoer voor ophalen en terugbrengen
  - Minder dan 5 km: € 3,5  per rit
  - Tussen 5 en 10 km: € 4,5 per rit
  - Meer dan 10 km: € 5,50 per rit
 • Dagprijs: 23 euro

 Verblijf in De Sprankel aanvragen

Een verblijf in De Sprankel aanvragen kan via het contactformulier op deze pagina of via e-mail en telefonisch bij thuiszorgcentrum 't Punt. Een medewerker van het thuiszorgcentrum ’ t Punt neemt dan contact met je op voor alle verdere afspraken.

Documenten

Interne afsprakennota dagverzorgingscentra: bekijk hier onze interne afsprakennota dagverzorgingscentra