Gezinszorg

Voor je verzorging en dagelijks huishoudelijk werk is er gezinszorg.  Alle hulp en verzorging die je nodig hebt als het zelf niet (meer) lukt. Het is de oplossing voor alle zorg thuis, in combinatie met kleine huishoudtaken. Gezinszorg is er ook voor mensen met een beperking, mensen die ziek zijn en iedereen die door ziekte of andere omstandigheden thuiszorg en thuishulp nodig heeft. Zorgpunt Waasland biedt gezinszorg aan in Beveren, Kruibeke, Sint-Niklaas en Zwijndrecht. 

Overdag, 's avonds en in het weekend

Onze zorgkundigen bieden hulp in het huishouden en geven je alle verzorging die je nodig hebt. Zo kan je nog lange tijd thuis blijven wonen, ook al gaan die dagelijkse huishoudelijke werkjes niet meer zo goed. We ondersteunen jou en je gezin als je een dagje ouder wordt, ziek bent, een beperking hebt of door omstandigheden zorg en thuishulp kan gebruiken.

Gezinszorg kan zowel voor korte als lange(re) duur. Onze zorgkundigen komen één of meerdere keren per week overdag, ’s avonds en indien nodig zelfs in het weekend bij je thuis. Ze maken ook altijd tijd om naar jou te luisteren en steken een handje toe bij je administratie. Onze thuiszorgdienst bekijkt samen met jou welke zorg je nodig hebt. De prijs voor deze service is afhankelijk van je inkomen. 

Zorg en hulp bij jou thuis

 • Voor 65-plussers, mensen met een invaliditeit van minstens 66 % en wie door omstandigheiden gezinszorg nodig heeft én die in Beveren, Kruibeke, Sint-Niklaas of Zwijndrecht wonen. 
 • Persoonlijke verzorging: jou wassen, aan- en uitkleden, haarverzorging, controle op inname medicatie, comfortzorg, …
 • Stimuleren van je zelfredzaamheid en zinvolle vrijetijdsbesteding
 • Opvang en zorg voor de kinderen 

  De bewoners van Zwijndrecht kunnen ook beroep doen op de thuisopvang voor zieke kinderen. Een verzorgende komt aan huis de opvang van je ziek kindje verzekeren.
 • Maaltijden klaarmaken, strijken, wassen,  afwassen, bedden opmaken, verstelwerk,...
 • Stof afnemen en stofzuigen, dweilen, schoonmaken
 • Boodschappen doen (samen met jou), …
 • Je ondersteunen bij je administratie, gezinsbudget
 • Prijs per uur: afhankelijk van je inkomen

Meer info of gezinszorg aanvragen

Meer informatie, advies of gezinszorg aanvragen kan eenvoudig via het contactformulier op deze pagina. Een medewerker van onze thuiszorgdiensten neemt dan contact met je op voor alle verdere afspraken.

Veelgestelde vragen over hulp en zorg aan huis:

Gerelateerd nieuws: