Karweidienst

De karweidienst knapt klusjes op in en rond de woning en staat in voor onderhoudswerken binnen en buiten het huis.  Je kan op deze klusjesdienst ook beroep doen voor de grotere schoonmaak of om te schilderen en te behangen.

Voor wie

De karweidienst is er vooral voor 65-plussers en personen met een beperking van minstens 66 procent of 9 punten op de schaal van zelfredzaamheid (FOD-attest), die in Beveren, Sint-Niklaas en Zwijndrecht wonen. Inwoners van Kruibeke kunnen beroep doen op de karweidienst in de loop van 2021.

Overgangsregeling voor inwoners van Beveren en deelgemeenten in 2021: 
- Bestaande klanten die voor de overgang van de klusjesdienst naar ZPW reeds klant waren op basis van de voorwaarden van het sociaal economiebedrijf, kunnen nog steeds beroep doen op de karweidienst van ZPW tot eind 2021. 

Kleine herstellingen en onderhoud

De medewerkers van de karweidienst voeren kleine renovaties en herstellingen uit in en rond de woning. Je kan ze ook vragen voor grote poetswerken zoals het afwassen van een plafond.

Buiten doen ze het tuinonderhoud zoals je gras maaien of je haag snoeien, onkruid wieden. Deze werken gebeuren enkel periodiek. Je gras bijvoorbeeld om de week of twee weken maaien, doen wij niet.
Ze herstellen ook je terras of omheining. 

De karweidienst voert ook kleine aanpassingswerken uit aan je woning of appartement zodat je langer thuis kan blijven wonen, zoals bijvoorbeeld een oprijplaat voor rolstoelgebruikers installeren of handgrepen aan je bad plaatsen.

Voor de werken starten, komt de karweidienst eerst langs om een precies idee te krijgen van welke werken er nodig zijn en een vrijblijvend advies. Ze zoeken samen met jou naar een andere oplossing als onze karweidienst de klussen niet zelf kan uitvoeren. 

De karweidienst is er voor 65-plussers, inwoners met een beperking van minstens 66 procent of 9 punen op de schaal van zelfredzaamheid (FOD-attest) en gebruikers van onze diensten gezinszorg en poetsdienst.

Werken door de karweidienst

 • Kleine verbeterings- en herstellingswerken aan de woning
 • Herstelling van vloerbekleding, lekkende kraan, kleine elektriciteitswerken …
 • Schilder- en behangwerken
 • Grote poetswerken, zoals plafonds afwassen
 • Buitenwerken zoals tuinonderhoud, herstellingswerken aan terras en omheiningen
 • Installatie van een douche- of badstoel
 • Installatie van handgrepen
 • Installatie van een oprijplaat voor een rolwagen

Prijs

 

Contacteer onze dienst voor meer info over de prijs.

Meer info, advies of karweidienst aanvragen

 • Voor Sint-Niklaas: Thuiszorgcentrum 't Punt, bel 03 778 55 55 of via 'Contacteer ons' bovenaan op deze pagina. Een medewerker van onze thuiszorgdiensten neemt dan contact met je op voor alle verdere afspraken. 
 • Voor Beveren, Kruibeke en Zwijndrecht:
  Bereikbaar van ma- vrij van 9-12 uur: Ann Boets, tel. 0488 81 65 10 of klusjesdienst@zpw.be

Veelgestelde vragen over hulp en zorg aan huis: