Karweidienst

De karweidienst knapt klusjes op in en rond de woning en staat in voor onderhoudswerken binnen en buiten het huis.  Je kan op deze klusjesdienst ook beroep doen voor de grotere schoonmaak of om te schilderen en te behangen.

Voor wie

De karweidienst is er vooral voor 65-plussers en personen met een beperking van minstens 66 procent of 9 punten op de schaal van zelfredzaamheid (FOD-attest), die in Beveren, Kruibeke, Sint-Niklaas en Zwijndrecht wonen. 

Kleine herstellingen en onderhoud

De medewerkers van de karweidienst voeren kleine renovaties en herstellingen uit in en rond de woning. Je kan ze ook vragen voor grotere poetswerken zoals het afwassen van een plafond.

Buiten doen ze het tuinonderhoud zoals je gras maaien of je haag snoeien, onkruid wieden. Deze werken gebeuren enkel periodiek. Je gras bijvoorbeeld om de week of twee weken maaien, doen wij niet.
Ze herstellen ook je terras of omheining. 

De karweidienst voert ook kleine aanpassingswerken uit aan je woning of appartement zodat je langer thuis kan blijven wonen, zoals bijvoorbeeld een oprijplaat voor rolstoelgebruikers installeren of handgrepen aan je bad plaatsen.

Bij iets grotere opdrachten contacteert onze technisch instructeur jou vooraf om een inschatting van de werken te maken en een vrijblijvend advies te geven.  

We zoeken samen met jou naar een andere oplossing als onze karweidienst de klussen niet zelf kan uitvoeren. Wij doen immers geen klussen die een lange uitvoeringstijd vragen (max. 25 tot 30 uur op jaarbasis). En wij komen max. 1 keer per maand bij jou langs.    

Werken door de karweidienst

  • Kleine verbeterings- en herstellingswerken aan de woning
  • Herstelling van vloerbekleding, lekkende kraan, kleine elektriciteitswerken …
  • Schilder- en behangwerken
  • Grote poetswerken, zoals plafonds afwassen
  • Buitenwerken zoals tuinonderhoud, herstellingswerken aan terras en omheiningen, bladeren verwijderen uit dakgoot (niet hoger dan 4 meter)
  • Installatie van een douche- of badstoel
  • Installatie van handgrepen
  • Installatie van een oprijplaat voor een rolwagen

Prijs

 

De prijs bedraagt € 18 per uur, aangerekend per begonnen half uur.

Meer info, een aanvraag

Vanaf 1 december

Voor inwoners van Beveren, Kruibeke, Sint-Niklaas en Zwijndrecht: bel 03 778 55 55 voor een aanvraag, karwei@zpw.be of via 'contacteer ons' bovenaan deze pagina.

Veelgestelde vragen over hulp en zorg aan huis: