Karweidienst

De karweidienst knapt klusjes op in en rond de woning en staat in voor onderhoudswerken binnen en buiten het huis.  Je kan op deze klusjesdienst ook beroep doen voor de grotere schoonmaak of om te schilderen en te behangen.

Voor wie

De karweidienst is er vooral voor 65-plussers en personen met een beperking van minstens 66 procent of 9 punten op de schaal van zelfredzaamheid (FOD-attest), die in Beveren, Kruibeke, Sint-Niklaas en Zwijndrecht wonen. 

Vanaf 1 januari 2022 bieden wij een uniforme dienstverlening aan in alle gemeentes. Meer informatie hierover volgt in het najaar van 2021.

Overgangsregeling tot 31.12.2021:

 • Voor inwoners van Beveren en Kruibeke: 

Bestaande klanten die voor de overgang van de klusjesdienst naar ZPW reeds klant waren op basis van de voorwaarden van het sociaal economiebedrijf, kunnen nog steeds beroep doen op de karweidienst/klusjesdienst van ZPW tot eind 2021. 

Nieuwe klanten kunnen zich aanmelden als zij recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming.

Voor meer info: bel elke werkdag 0488 81 65 10 of het algemeen nummer van ons team woon- en thuiszorg 03 750 92 92, klusjesdienst@zpw.be
 • Voor de inwoners van Zwijndrecht

De karweidienst (klusjesdienst) is er voor 65-plussers, inwoners met een beperking van minstens 66 procent of 9 punten op de schaal van zelfredzaamheid (FOD-attest) én gebruikers van onze diensten gezinszorg en poetsdienst of cliënt zijn in het Sociaal Huis.

Voor meer info:  dienst gezinszorg team Zwijndrecht 03 750 92 16 of het algemeen nummer van ons team woon- en thuiszorg: 03 750 92 92
 • Voor de inwoners van Sint-Niklaas

De karweidienst (klusjesdienst) is er voor 65-plussers, inwoners met een beperking van minstens 66 procent of 9 punten op de schaal van zelfredzaamheid (FOD-attest) én gebruikers van onze diensten gezinszorg en poetsdienst.

Voor meer info: bel 't Punt 03 778 55 55 of via 'contacteer ons' bovenaan deze pagina.

Kleine herstellingen en onderhoud

De medewerkers van de karweidienst voeren kleine renovaties en herstellingen uit in en rond de woning. Je kan ze ook vragen voor grote poetswerken zoals het afwassen van een plafond.

Buiten doen ze het tuinonderhoud zoals je gras maaien of je haag snoeien, onkruid wieden. Deze werken gebeuren enkel periodiek. Je gras bijvoorbeeld om de week of twee weken maaien, doen wij niet.
Ze herstellen ook je terras of omheining. 

De karweidienst voert ook kleine aanpassingswerken uit aan je woning of appartement zodat je langer thuis kan blijven wonen, zoals bijvoorbeeld een oprijplaat voor rolstoelgebruikers installeren of handgrepen aan je bad plaatsen.

Bij iets grotere opdrachten komt een medewerker vooraf langs om een inschatting van de werken te maken en een vrijblijvend advies te geven.  We zoeken samen met jou naar een andere oplossing als onze karweidienst de klussen niet zelf kan uitvoeren. 

Werken door de karweidienst

 • Kleine verbeterings- en herstellingswerken aan de woning
 • Herstelling van vloerbekleding, lekkende kraan, kleine elektriciteitswerken …
 • Schilder- en behangwerken
 • Grote poetswerken, zoals plafonds afwassen
 • Buitenwerken zoals tuinonderhoud, herstellingswerken aan terras en omheiningen
 • Installatie van een douche- of badstoel
 • Installatie van handgrepen
 • Installatie van een oprijplaat voor een rolwagen

Prijs

 

Contacteer onze dienst voor meer info over de prijs.

Veelgestelde vragen over hulp en zorg aan huis: