Karweidienst

De karweidienst knapt klusjes op in en rond de woning en staat in voor onderhoudswerken binnen en buiten het huis.  Je kan op deze klusjesdienst ook beroep doen voor de grotere schoonmaak of om te schilderen en te behangen. De karweidienst is er vooral voor 65-plussers en personen met een beperking van minstens 66 procent die in Sint-Niklaas en Zwijndrecht wonen. In Kruibeke biedt Zorgpunt Waasland deze service momenteel nog niet aan. In Beveren is er wel een gemeentelijke karweidienst.

Kleine herstellingen en onderhoud

De medewerkers van de karweidienst voeren kleine renovaties en herstellingen uit in en rond de woning. Je kan ze ook vragen voor grote poetswerken zoals het afwassen van een plafond.

Buiten doen ze het tuinonderhoud zoals je gras maaien of je haag snoeien, onkruid wieden. Deze werken gebeuren enkel periodiek. Je gras bijvoorbeeld om de week of twee weken maaien, doen wij niet.
Ze herstellen ook je terras of omheining. 

De karweidienst voert ook kleine aanpassingswerken uit aan je woning of appartement zodat je langer thuis kan blijven wonen, zoals bijvoorbeeld een oprijplaat voor rolstoelgebruikers installeren of handgrepen aan je bad plaatsen.

Voor de werken starten, komt de karweidienst eerst langs om een precies idee te krijgen van welke werken ze moeten uitvoeren. Als de werken te uitgebreid zijn voor de karweidienst, zoeken ze samen met jou naar een andere oplossing.

De karweidienst is er voor 65-plussers, inwoners met een beperking van minstens 66 procent en gebruikers van onze diensten gezinszorg en poetsdienst.

Werken door de karweidienst

 • Kleine verbeterings- en herstellingswerken aan de woning
 • Herstelling van vloerbekleding, lekkende kraan, kleine elektriciteitswerken …
 • Schilder- en behangwerken
 • Grote poetswerken, zoals plafonds afwassen
 • Buitenwerken zoals tuinonderhoud, herstellingswerken aan terras en omheiningen
 • Installatie van een douche- of badstoel
 • Installatie van handgrepen
 • Installatie van een oprijplaat voor een rolwagen
 • Prijs: 
  Sint-Niklaas: 17,50 EUR per werkuur en per arbeider

Meer info, advies of karweidienst aanvragen

Meer informatie, advies of karweidienst aanvragen kan eenvoudig via het contactformulier op deze pagina. Een medewerker van onze thuiszorgdiensten neemt dan contact met je op voor alle verdere afspraken. Wie in Beveren woont, kan beroep doen op de klusjesdienst Beveren

Veelgestelde vragen over hulp en zorg aan huis: