Ouders kunnen kraamzorg thuis aanvragen voor de verzorging van hun baby en zorg voor de mama na de bevalling. Goed om weten: kraamzorg is mogelijk vanaf zeven weken vóór de bevalling. Onze medewerkers zijn ervaren zorgkundigen met een opleiding in de verzorging van baby en mama thuis. Kraamzorg biedt ook huishoudhulp voor en na de bevalling en zorgt mee voor de andere kindjes in het gezin.
Kraamzorg is hulp en verzorging thuis voor baby en mama door speciaal opgeleide kraamzorgkundigen. Jonge ouders kunnen op kraamzorg beroep doen kort na de bevalling én vanaf zeven weken vóór de bevalling. Ook voor en na de adoptie van een kindje jonger dan 15 weken kunnen ouders hulp krijgen van een zorgkundige. Naast alle zorg voor baby en mama helpen de kraamzorgkundigen ook in het huishouden, zoals bijvoorbeeld strijken, koken, de was en boodschappen doen. Door kraamzorg kan je als ouder volop genieten van je pasgeboren baby.
Voor kraamzorg betaal je maximaal 9 EUR per uur.
Meer informatie, advies of kraamzorg aanvragen kan eenvoudig via het contactformulier op deze pagina. Een medewerker van ons thuiszorgteam neemt dan contact met jou op voor verdere afspraken.
"Ik ben blij dat Linda mij komt helpen. Haar collega's zijn even behulpzaam: bed opmaken, strijken, boodschappen doen, opruimen en een praatje over vroeger en nu. Ik voel me gelukkig dat ik zo thuis kan blijven wonen. Oost West, thuis best!"
"Zorgen voor mensen thuis doe ik heel graag. Je krijgt zoveel dankbaarheid terug. Dankzij Zorgpunt Waasland volgde ik de opleiding zorgkundige via Diverscity. Ik heb nu mijn diploma. Super, hé."
"De kraamzorgkundige van Zorgpunt Waasland neemt vele huishoudelijke taken van me over. Er is een warm contact en we krijgen veel tips over de verzorging van onze baby. De eerste weken met een nieuwe baby zijn best zwaar, zeker als je al een actieve kleuter hebt rondlopen. Dankzij de zorgkundige vind ik tijd en rust om van mijn baby te genieten."
"De nachten van De Spoele' samen op de foto. Stephanie doet ook de nacht in WZC De Gerda. "
"Ik sta graag in de cafetaria. Je hebt er veel contacten met de bewoners en familie. Zo blijf ik in beweging in plaats van thuis te zitten."
"Zorg, dat is een woord dat ik vroeger niet begreep. Maar na wat die dames nu voor mij doen, begrijp ik het. Wassen, strijken, me verzorgen… Steeds met de glimlach en met een vriendelijke babbel. Koken doen ze ook als de beste! Zorgen, dat is liefde geven, steeds maar geven, zelfs van hun eigen ik. Bedankt, zorg!"
"We klinken met een aantal collega's op het nieuwe jaar. Merci ZPW voor de 'partybox'."