Elke dag samen leven en genieten

Kleine leefgroepen

Je leeft samen met andere bewoners in kleine leefgroepen. We stimuleren de bewoners om ook samen te ontbijten en te lunchen. Want samen eten is veel prettiger dan alleen. Maar als je graag toch op je kamer wil blijven, kan dat. Aan jou de keuze!

Elke dag wat te beleven: aan jou de keuze

De bewoner kan deelnemen aan de dagelijkse activiteiten in de leefgroep of in de animatieruimte. Onze animatie- en ergoteams zorgen ervoor dat er elke dag van alles te beleven is. We stimuleren de bewoner ook om kleine dagelijkse dingen te blijven doen die hij/zij graag vroeger thuis deed.

Met enkele bewoners een frisse fruitsalade klaarmaken of soep maken in de kookclub, knutselen of een bingootje meepikken, in beweging blijven met de spelcomputer of de turngroep…

We lezen voor uit de krant of een boek, bekijken een fotoboek en halen herinneringen op. We snoezelen of laten je genieten van een deugddoende massage.

We trekken er ook regelmatig op uit. Naar de markt, naar het park, een terrasje doen of gaan winkelen.

In groep of alleen, alles kan. Niets moet. Jij kiest. Maar soms heeft een mens al ‘ns een klein duwtje in de rug nodig. En het maakt onze dag weer goed als we de bewoners zien genieten.

 Jong volk zien veel bewoners graag komen. Ze genieten van de kindjes van het eerste leerjaar uitgedost in hun outfit voor het lente- of communiefeest. We vieren samen karnaval, houden een spelletjesnamiddag:

“Allée Maria, we gaan ze eens laten zien wat we nog kunnen.” En de volgende ‘vier op een rij’ is binnen!

De bewoner kan ook in familiekring zijn/haar verjaardag of een klein familiefeestje zoals een huwelijksjubileum vieren bij ons. Sommige woonzorgcentra beschikken over een knus ingerichte living waar de bewoner met zijn familie gezellig kan samen zijn.

 

Veelgestelde vragen over woonzorgcentra: